Ingezonden persbericht

BEA neemt Power.Enterprise! van Peregrine Systems op in WebLogic

Ondersteuning voor de bouw van samenwerkende handelsgemeenschappen

Woerden, 19 oktober 2001 - Peregrine Systems, één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, en BEA Systems, marktleider op het gebied van e-business infrastructure-software, hebben een Original Equipment Manufacturer-overeenkomst (OEM) gesloten. Op basis hiervan gaat BEA de real-time datatransformatie-engine Power.Enterprise! van Peregrine bundelen met BEA WebLogic Integration 2.1.

BEA WebLogic Integration biedt op basis van de overeenkomst een kant-en-klare oplossing voor bedrijven die hun bestaande Electronic Data Interchange-infrastructuur (EDI) willen optimaliseren. Daarnaast kunnen bedrijven hun elektronische handel via op internet gebaseerde technologie uitbreiden met nieuwe partners of marktsegmenten.

Bedrijven maken al lange tijd gebruik van EDI om aankooporders, facturen of andere data tussen bedrijven uit te wisselen. Door de groei van internet maken steeds meer bedrijven gebruik van op internet gebaseerde technologie, zoals Internet EDI, om samen te werken met partners. Ken Vollmer, senior analist bij Giga: "Er is een grote groep potentiële EDI-gebruikers. De meeste bronnen verklaren dat het aantal organisaties dat EDI gebruikt, wereldwijd tussen de 250.000 en 300.000 ligt. Dit aantal omvat de ruim 70 procent van de grootste bedrijven, iets minder dan 25 procent van de middelgrote organisaties en ongeveer 5 procent van de kleine bedrijven."

Door het opnemen van de Power.Enterpise!-technologie levert BEA WebLogic Integration EDI-ondersteuning, mogelijkheden voor het behandelen en verwerken van EDI-boodschappen en netwerkconnectiviteit. De nieuwe oplossing ondersteunt bij het automatiseren van processen tussen bedrijven en automatiseert de transacties van BEA WebLogic-gebruikers wanneer ze EDI-systemen en op internet gebaseerde systemen aan elkaar koppelen met behulp van XML.

"We bieden functionaliteit waarmee gebruikers het uiterste kunnen halen uit hun huidige technologie-investeringen en waarmee ze sterke en flexibele handelsgemeenschappen kunnen bouwen", zegt Steve Gardner, Chairman en CEO van Peregrine. "Deze overeenkomst onderstreept onze strategie om samen met andere toonaangevende software- en serviceleveranciers wereldwijd de beste oplossingen aan te bieden en zo een grotere marktaandeel te bereiken."

Power.Enterprise! helpt bedrijven aansluiting te houden op de snelle groei van nieuwe handelsstandaarden tussen klanten, producenten, toeleveranciers en e-marktplaatsen. Aansluitend op de J2EE Connector Architecture van BEA ondersteunt Power.Enterprise! ANSI X12, EDIFACT, TRADCOMMS EDI, XML en andere dataformaten. Verder biedt de oplossing communicatie zowel via veilige internet protocols en legacy-netwerken, als via het wereldwijde handelsnetwerk Get2Connect van Peregrine.

BEA
BEA is één van de wereldmarktleiders op het gebied van e-business infrastructure-software, met meer dan 11.000 gebruikers, waaronder het merendeel van de Fortune 500-bedrijven. BEA en haar WebLogic-merk behoren tot de meest vertrouwde merken op e-business-gebied. Bedrijven die bouwen op het BEA WebLogic E-Business Platform, zijn betrouwbaar, schaalbaar en kunnen nieuwe services snel op de markt brengen. Het e-business-platform van BEA vormt de standaard voor meer dan 2.100 system integrators, onafhankelijke softwareleveranciers en Application Service Providers (ASP). Zij kunnen hiermee complete oplossingen bieden voor de succesvolle inzet van e-business die klaar is voor de toekomst, snel groeit en winstgevend is. BEA heeft haar hoofdkantoor in San Jose (VS) en heeft 93 kantoren in 34 landen. Voor meer informatie: www.bea.com.

Peregrine Systems
Opgericht in 1981, is Peregrine (Nasdaq: PRGN) uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Peregrine ondersteunt bedrijven met oplossingen die zorgen voor 'frictionless business' bij Infrastructure Management, Employee Relationship Management en e-business met toeleveranciers, klanten en partners. De Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine bieden volledig life cycle-beheer van alle bedrijfsmiddelen: van IT-middelen en wagenpark tot en met telecom-, facilitaire bedrijfsmiddelen en vastgelegde kennis. De Employee Relationship Management-oplossingen bieden medewerkers overal en altijd beveiligde toegang tot middelen, diensten en kennis. De B2B Relationship Management-oplossingen van Peregrine stellen bedrijven in staat in een digitale dialoog hun e-business-activiteiten uit te voeren door de automatisering en integratie van informatiestromen en bedrijfsprocessen tussen kopers, toeleveranciers en elektronische marktplaatsen. BusinessWeek noemde Peregrine onlangs een van de top-100 IT-bedrijven. Peregrine telt momenteel meer dan 4.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 vestigingen. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant van Peregrine.