Politiebericht Friesland: Friesland 19-10-2001
Politieberichten van vrijdag 19 oktober (07.00 -13.00)

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Donderdag omstreeks 15.50 uur zag een politieman een fietsendief fietsen over de Vlietsterbrug. Via de portofoon hoorde de politieman dat twee stadswachten, op hun fiets, achter de fietsendief aanzaten. De man, 39-jarige inwoner van Leeuwarden, fietste vervolgens linksaf de Oostersingel op en daarna rechtsaf de Trompstraat in. Hier werd de verdachte door de politie aangehouden. De afgelopen weken is de verdachte diverse malen aangehouden voor het stelen van fietsen. Het betreft vrijwel steeds fietsen waarvan vergeten is het sleuteltje uit het slot te halen. Dat was ook ditmaal het geval. De verdachte is overgebracht naar het bureau.

Heerenveen: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan het Van Harenspad. Het ruitje van het rechterportier werd ingeslagen. Ontvreemd werd een radardetector met een waarde van circa 300 gulden. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoner van Heerenveen.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Vegelinstraat. Het rechterportier werd geforceerd. Ontvreemd werd een radio-cdspeler en drie stuks gereedschap ter waarde van circa 1700 gulden. Aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272