Politiebericht Venlo 19-10-2001
Mediaberichten 19 oktober (11.00 uur)

GENNEP Aanhouding verdachte

GENNEP De politie heeft donderdagavond een 37-jarige inwoner van Gennep aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht twee plaatsgenoten, een 21-jarige en een 27-jarige man, te hebben geslagen met een hard voorwerp. Beide slachtoffers liepen hierbij letsel aan het hoofd op. De aanleiding hiervoor was dat hij dacht dat de mannen eerder betrokken waren bij de mishandeling van zijn zoon. Dit bleek achteraf echter niet zo te zijn. Middels getuigenverklaringen wist de politie de identiteit van de verdachte te achterhalen, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is nog ingesloten voor nader onderzoek.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND De politie heeft donderdagmiddag een 15-jarige inwoonster van Linne aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Munsterplein. Het meisje probeerde twee zakjes met buttons te stelen van ongeveer tien gulden, maar werd betrapt door de een beveiligingsmedewerker. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Inmiddels is ze voorgedragen voor een HALT-procedure.

BLERICK Aanhouding verdachte

BLERICK De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 46-jarige inwoner van Blerick in zijn woning aangehouden op verdenking van ambtsbelemmering. Politieagenten kregen rond 00.30 uur een melding dat er op de Burgemeester Gommansstraat sprake zou zijn van behoorlijke geluidsoverlast en dat de bewoner niet reageerde op het aanbellen. Ter plaatse gekomen stelden de agenten vast dat de muziek inderdaad veel te hard stond, waarna ze ook contact probeerden te leggen met de bewoner. De man reageerde echter niet op het langdurige bellen en kloppen. Uiteindelijk heeft de politie zich toegang verschaft tot de woning van de 46-jarige om een einde te maken aan de overlast. Hij bleek zeer vast te slapen op de bank en reageerde pas toen een van de agenten hem enkele pijnprikkels toediende. Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol. Toen hem werd medegedeeld dat beslag werd gelegd op zijn stereo-installatie nam hij een agressieve houding aan en probeerde de agenten te belemmeren in de uitvoering van hun werk. Hij is aangehouden terzake ambstbelemmering en overgebracht naar het bureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Justitie zal uiteindelijk bepalen of hij zijn installatie terug zal krijgen.