Politiebericht Venlo 19-10-2001
Mediaberichten 19 oktober (15.00 uur)

VENLO 26 drugsarrestaties

VENLO De politie heeft in de afgelopen week weer 26 personen gearresteerd in het kader van het project Hektor, de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en overlast in Venlo. Daarbij zijn ruim 2300 gram hashish, ongeveer 600 gram marihuana en 10 gram cocaïne in beslag genomen.

Bij een controle op 17 oktober op de Maaskade werden twee Duitsers in hun auto gecontroleerd. Zij bleken een kleine hoeveelheid marihuana bij zich te hebben, waar beslag op werd gelegd. Vervolgens werd een ander voertuig gecontroleerd van waaruit waarschijnlijk geleverd was. Bij de fouillering van de inzittenden, een 27-jarige inwoner van Venlo en een 39-jarige inwoner van Reuver, troffen de agenten een kleine hoeveelheid cocaïne, ruim 16 gram hashish en 6 gram marihuana aan, waarna beiden zijn aangehouden. In de woning van de 27-jarige werd bij nog ruim 70 gram marihuana en ruim 1200 gram hashish aangetroffen alsmede een kleine hoeveelheid cocaïne. De 39-jarige verdachte kreeg een boete van 250 gulden opgelegd. Tegen de Venlonaar is proces-verbaal opgemaakt.

MOOK Meer dan 80 gestolen voertuigen aangetroffen

MOOK Tijdens het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het aantreffen van een groot aantal gestolen voertuigen bij een bedrijf aan de Bovenste weg op 4 september jl, is duidelijk geworden zeker 80 van de aangetroffen autowrakken op terrein afkomstig zijn van diefstal. Ook zijn 150 motorblokken gevonden die gestolen blijken te zijn. Politieagenten stuitten dinsdag 4 september op een gestolen auto tijdens assistentie van de belastingdienst, die een controle bij het bedrijf verrichte. Vervolgens heeft justitie beslag gelegd op het hele pand en de inboedel voor een nader strafrechtelijk onderzoek. Gaande weg het onderzoek zijn op 8 oktober jl. twee verdachten aangehouden in deze zaak: een 46-jarige inwoner van Arnhem en een 31-jarige inwoner van Nijmegen. Zij worden verdacht van diefstal en heling en zijn na het verschijnen voor de Raadkamer de gevangenhouding in gegaan. De politie Gennep gaat ook de komende tijd verder rechercheren in samenwerking met het Autoteam van de politie Limburg-Noord. Het is daarbij niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen zullen volgen en dat nog meer voertuigen en onderdelen worden ontdekt die afkomstig zijn van diefstal.

TEGELEN Kinderen gewond

TEGELEN Donderdagmiddag zijn twee kinderen uit Tegelen, in de leeftijd van 8 en 14 jaar, gewond geraakt. Ze waren op de Beukenstraat aan het spelen met twee plaatsgenootjes, jongens van 12 en 13 jaar, toen besloten werd een meegebrachte pijp te gebruiken als kanon. Om het allemaal wat echter te laten lijken ging een van hen spiritus halen die in de pijp gegoten werd. Juist toen de twee jongetjes bij de pijp stonden stak een van de kinderen, zich vermoedelijk niet bewust van het gevaar, een brandende lucifer in de pijp, waarna een steekvlam ontstond. Hierdoor raakte de 8- en 14-jarige gewond. De andere kinderen zochten hulp, waarna de slachtoffers in afwachting van de ambulance door buurtbewoners onder de douche zijn gezet. Beide jongens zijn met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo waar ze zijn opgenomen. De politie heeft de direct betrokkenen inmiddels slachtofferhulp aangeboden.