Politiebericht Venlo 19-10-2001
Mediaberichten 18 oktober (16.30 uur)

ROERMOND Poging tot beroving

ROERMOND Een 58-jarige inwoner van Roermond heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging tot beroving. De man verklaarde dat hij donderdagavond even voor half 9 door de tunnel van de Koninginnelaan fietste toen twee onbekende personen vanaf de stoep richting het fietspad liepen. Een van hen draaide zich met de rug naar hem toe en bedekte zijn gezicht. Toen hij zich omdraaide had hij een pistool in de hand, dat hij op de man richtte. De andere hield onder tussen de omgeving in de gaten. De 58-jarige werd gesommeerd zijn portemonnee af te geven, maar de man, die kennelijk niet onder de indruk was, weerde zich kranig en haalde uit naar de man met het pistool zonder hem te raken. Daarbij liet hij duidelijk merken dat hij niet gediend was van deze praktijken, waarna beiden verdachten het hazenpad hebben gekozen. Het signalement van de daders: twee mannen van ongeveer 20 jaar oud, tenger postuur. Beiden droegen een donkere broek, waarbij de ene verachte een donker nylon jack droeg en de andere een donkere spijkerjas. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij de politie in Roermond via telefoonnummer 0900-8844 (30 cent / 0,14 euro per minuut).

MEIJEL Verdachte enveloppe aangetroffen (4e bericht)

MEIJEL De uitslag van het voorlopige bacteriologisch onderzoek dat is verricht naar aanleiding van het aantreffen van de enveloppe met daarin de onbekende witte substantie bij het bedrijf aan het Kerkveld is tevens negatief. Eerder werd de uitslag van het microscopisch onderzoek al bekend gemaakt. Dit houdt in dat er vooralsnog geen aanwijzingen van miltvuur zijn aangetroffen. De definitieve uitslag zal echter nog even op zich laten wachten. De test is nog steeds niet volledig afgerond. De direct betrokkenen zijn inmiddels ook van deze uitslag op de hoogte gesteld.

BLERICK Lekkage uit vat

BLERICK Bij een bedrijf aan de Tjalkkade is donderdagavond tijdens het lossen van vaten met verf een kleine lekkage ontstaan. De betrokkenen verklaarden dat ze bezig waren met uitladen van de vaten uit een trailer toen een van hen zag dat er een substantie op de vloer lag en een penetrante lucht rook. De trailer werd vervolgens naar het midden van het parkeerterrein gebracht waarna brandweer, politie en ambulance zijn gewaarschuwd. Twee mensen die in de buurt waren geweest hadden last van hoofdpijn en pijn op de borst en zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Na controle konden ze weer naar huis. De brandweer heeft zorg gedragen voor het opruimen van de verf.