Politiebericht Den Bosch 19-10-2001
Politiebericht district Den Bosch

MAN GRAAIT ETEN VAN TAFEL IN RESTAURANT ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 31-jarige inwoner uit Leiden op de Vughterstraat in 's-Hertogen-bosch aangehouden nadat hij in een restaurant probeerde een fles wijn mee te nemen en eten van de tafel graaide. De man kwam het restaurant binnen, pakte een fles wijn en werd op zijn weg naarbuiten tegengehouden door een medewerker van de zaak. Laatstgenoemde pakte de fles af een kreeg vervolgens een stomp van de verdachte. Op zijn weg naarbuiten, graaide de man eten van de borden van etende mensen en stopte dat in zijn mond. Op straat bedreigde hij diverse voorbijgangers. De politie heeft hem in de omgeving aan kunnen houden.

MAN BESTOLEN VAN GELD ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 38-jarige inwoner uit Empel op Fort Prins Willem in Hintham door een onbekende man bestolen van zijn geld. De man liep in het donker naar zijn auto en werd plotseling door een onbekende hardhandig vastgepakt. De dader pakte een bedrag van enkele honderden guldens uit de kleding van het slachtoffer en ging er vandoor. De Empelnaar hield een stijve nek aan de diefstal over.

OEFENENDE MOTORRIJDER VLIEGT UIT DE BOCHT ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 27-jarige motorrijder uit Kerkrade op de Afrikalaan in 's-Hertogen-bosch uit de bocht gevlogen en gewond geraakt. De man zou aan het `oefenen' zijn geweest in het nemen van bochten. Na een aantal keren de bocht te hebben genomen kwam hij teveel aan de buitenzijde van de bocht terecht, reed tegen een stoeprand en kwam ten val. De motorrijder is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Carolusziekenhuis. De motor is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

SNELHEIDSCONTROLES (Oud-Empel)

Donderdagmiddag en vrijdagmorgen heeft het team Verkeershandhaving naar aanleiding van klachten van omwonenden snelheidscontroles gehouden in de 30 km-zone op de Empelsedijk in Oud-Empel. In het totaal werden 12 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km/h, waar slechts 30 km/h was toegestaan. En passant is nog één automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en vier bromfietsers kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder helm.

AUTO SPONTAAN IN BRAND (Drunen)

Donderdagavond is de auto van een 21-jarige Rosmalenaar op de Rijksweg A59 in Drunen spontaan in brand gevlogen. De man had al een paar dagen last van een haperende centrale portiervergrendeling en zag plotseling rook en vlammen vanuit het dashboard komen. Hij wist zijn auto tijdig tot stilstand te brengen en bleef ongedeerd. De auto brandde geheel uit.

BIJ INBRAAK AUTO BUITGEMAAKT ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag zijn bij een inbraak in een woning aan de Albert Plesmansingel in 's-Hertogenbosch de sleutels van een auto en o.a. een pinpas buitgemaakt. Met de sleutels is een blauwe Nissan Micra met kenteken XZ-82-VD voor de deur van de woning weggenomen. Met de gestolen pinpas is vannacht geld gepind.

JEUGDIGE RUS STEELT VOOR FL.2.500,= IN WARENHUIS ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 16-jarige Rus bij een warenhuis aan de Markt in 's-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstallen voor een bedrag van Fl. 2.500,=. De jongen werd betrapt toen hij probeerde met diverse stuks dure merkkleding(Armani en DNKY) en make-up spullen de zaak probeerde te verlaten. Van sommige goederen had hij de zogenaamde beveiligingsweavers afgehaald.Hij is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

WINKELDIEF STEELT SPEELGOED ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 31-jarige Ossenaar op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch aangehouden met gestolen speelgoed. Agenten zagen een `goede bekende'fietsen met een aantal tassen aan zijn stuur. Kort daarvoor had hij die nog niet bij zich. Bij een controle bleken de tassen vol te zitten met dozen lego, waarvoor de Ossenaar geen plausibele verklaring had. Hij stelde nog voor de goederen terug te brengen en het daar dan maar bij te laten, de agenten gingen daar uiteraard niet op in. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de goederen van diefstal uit winkels op de Vughterstraat en de Kerkstraat afkomstig waren. De verdachte is aangehouden en inverzekeringgesteld.

TWEEENDERTIG BEKEURINGEN BIJ BROMFIETSCONTROLE CENTRUM ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond hebben agenten van het buurtzorggebied binnenstad in samenwerking met het team verkeershandhaving bij een bromfietscontrole op de Markt in s-Hertogenbosch 32 bromfietsers bekeurd, vier bromfietsen zijn voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Resultaten: · Rijden zonder helm 07 x · Rijden op een opgevoerde bromfiets 19 x · Rijden zonder bezit bromfietscertificaat
01 x · Rijden op een bromfiets