Ingezonden persbericht

Persbericht

KAPITAALINJECTIE VOOR SMARTHAVEN

Amsterdam, xx 19 oktober 2001. SmartHaven, ontwikkelaar van kennismanagement componenten, heeft nieuw kapitaal aangetrokken. De kapitaalinjectie, ter grootte van EUR 1,5 miljoen, is afkomstig van NIB Capital Private Equity NV, en zal gebruikt worden voor het verder uitrollen van SmartHaven's product, de Classification Engine. Daarnaast kan SmartHaven hierdoor verder investeren in de ontwikkeling van nieuwe componenten voor de kennismanagement markt, die het bedrijf nog dit jaar op de markt wil brengen.

Volgens SmartHaven-directeur Frans Biegstraaten onderstreept het slagen van de financieringsronde de potentie van de producten van SmartHaven. 'Bedrijven concentreren zich steeds meer op gerichte verbeterprojecten waarmee ze snel resultaat kunnen boeken. Onze componenten helpen hen informatie te structureren, toegankelijker te maken en kennis beter te benutten, tegen betrekkelijk lage kosten. Een groot voordeel is de snelle inpasbaarheid in bestaande bedrijfssystemen. Zo kan voorzien worden in praktische toepassingen die direct leiden tot productiviteitsverbetering.' SmartHavens Classification Engine is vooral interessant voor kennisintensieve organisaties en projecten die gericht zijn op het efficiënter maken van informatiestromen binnen bedrijven. De productpresentatie vindt plaats tijdens KM Europe, van 27 tot en met 29 november in Den Haag.

NIB Capital Private Equity N.V.

NIB Capital Private Equity (www.nibcapital.com) is een onafhankelijk, internationaal private equity management bedrijf. Vanuit kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Frankfurt, Londen en New York bedient NIB Capital Private Equity klanten in Europa, de VS en Zuidoost-Azië. NIB Capital Private Equity richt zich op fonds investeringen, co-investeringen en directe investeringen. De activiteiten van de participatiebedrijven Parnib en Alpinvest en de private equity activiteiten van ABP en PGGM zijn ondergebracht bij NIB Capital Private Equity. Met een gecommitteerd kapitaal van EUR 13 miljard, is NIB Capital Private Equity, één van de grootste private equity bedrijven in de wereld. De Europese software en communications sector is het voornaamste focus gebied van het Technology Investments team van NIB Capital Private Equity, dat investeringen heeft in meer dan 50 interessante technologie bedrijven, zoals: Adeptra, Anachron, Business Architects, Datalex, Datacenter Technologies, Financial Architects, Impress, Q-Go, Smarthaven, TIW Czech en VPISystems.

SmartHaven
Softwarebedrijf SmartHaven (www.smarthaven.com) ontwikkelt en levert kennismanagement componenten. Deze componenten kunnen ter aanvulling van bestaande groupware-oplossingen worden ingezet om efficient en effectief met kennis- en informatiestromen binnen bedrijven om te gaan. Ze zijn met name geschikt voor bedrijven die grote hoeveelheden data moeten structuren en ontsluiten, zoals banken, financiële instellingen, consultants en advocatenkantoren. Daarnaast zijn ze interessant voor dienstverleners die zich richten op applicatieontwikkeling, systeemintegratie en e-commerceprojecten. Belangrijkste product is de Classification Engine. In het vierde kwartaal van 2001 verwacht SmartHaven de componenten Profiling en Spidering te introduceren. SmartHaven is in 1999 opgericht en gevestigd in Amsterdam.