Ingezonden persbericht

Zevende etappe van De Wandeling met straatdichter Bert Bol

HILVERSUM, 15-10-2001 --
Val van twaalf meter geeft dakloos leven een andere wending "Mijn been is verbrijzeld. Maar ik beschouw die val als een tweede kans die ik van boven heb gekregen." Bert Bol leeft jarenlang als dakloze in Amsterdam. Tot een val van twaalf meter hoogte hem aan het denken zet en hij voor een ander leven kiest. Om op een eerlijke manier aan geld te komen gaat hij eigen gedichten verkopen.

Tijdens de zevende etappe van het pelgrimspad in De Wandeling praat Lucette Verboven met Bert Bol over zijn verleden. "Ik wist niet waar ik vriendschap kon vinden. Ik raakte verslaafd en kwam in de criminaliteit terecht." Met zijn val is er, volgens eigen zeggen, een stukje in hem doodgevallen en kiest hij voor een nieuw leven. "Ik denk dat het in het verlangen naar eerlijkheid zit. Mijn ziel kon de belasting van mijn leven niet meer aan." Inmiddels heeft Bert als 'straatdichter' acht bundeltjes met gedichten uitgegeven en een vast dak boven zijn hoofd gevonden.

De Wandeling volgt in 39 etappes het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht. Onderweg ontmoet Lucette Verboven 'gewone' mensen met een herkenbaar en inspirerend verhaal, waarin levenservaring, relaties en spiritualiteit centraal staan.

KRO De Wandeling, vrijdag 19 oktober 16.30 uur
(HH. op zondag 21 oktober 09.30 uur)
Nederland 1

De Wandeling.
Spiritueel programma over waar mensen staan in het leven.Ingezonden persbericht