Carros

Al het caravan- en kampeernieuws onder één dak

Kampeer & Caravan RAI van 19 tot en met 24 oktober 2001

(30 juli 2001)

De zomervakantie is net voorbij, maar nieuwe plannen worden al gesmeed. Op de Kampeer & Caravan RAI 2001, van 19-24 oktober in Amsterdam RAI, vindt de bezoeker de laatste nieuwtjes voor het kampeerseizoen 2002. Dus, goed voorbereid op vakantie? Dan mag een bezoek aan 's lands grootste kampeerbeurs absoluut niet ontbreken!

De 38ste Kampeer & Caravan RAI kent ruim 200 exposanten die honderden kampeerproducten1 toeristische tips, praktische informatie en de laatste productinformatie showen. Men vindt er de nieuwste modellen caravans, accessoires, kampeerauto's, vouwwagens en voortenten. Daarmee is de bezoeker in één keer helemaal op de hoogte.

Een beurs vol nieuwe producten, waar ook vele praktische oplossingen voor alledaagse (kampeer-) probleempjes worden getoond. In het paviljoen 'Caravan in de Praktijk' worden alle details getoond. Startende caravanners hebben profijt van alle informatie om veilig op vakantie te gaan, ervaren kampeerders kunnen met hun klusvragen terecht; onderwerpen: het rijklaar maken, het neerzetten op de camping, het gebruik van gas en elektra en de caravan comfortabeler maken.

Op zoek naar een leuke kampeerplek of tips voor aantrekkelijke regio's? Dan biedt de beurs veel toeristische informatie. Campings uit Europese landen laten zien wat ze te bieden hebben, populaire vakantie- en kampeerlanden als Frankrijk, Spanje en Italië zijn ruim vertegenwoordigd; het aanbod reikt van een idyllische kasteelcamping tot een spetterende strandplek. Ook kampeerplekjes in andere Europese landen, informatie van reisorganisaties en uitgeverijen ontbreken niet.

Traditioneel valt de Kampeer & Caravan RAI in de herfstvakantie. Gezinnen kunnen samen ideeën voor de vakantie of nieuwe caravan opdoen. Hebben de kinderen geen zin meer in 'speuren en keuren', dan vermaken ze zich bij het Kinderprogramma van Recreatiecentra Nederland. Ze kunnen er klimmen en klauteren, zich laten schminken, tekenen, een videofilm kijken en na afloop krijgen ze zelfs een cadeautje mee. Het gezinsbezoek is extra aantrekkelijk, want toegang voor kinderen tot en met 11 jaar is gratis.

De Kampeer & Caravan RAI is van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 oktober dagelijks open van 11.00 tot 18.00 uur. Een kaartje kost f 25,- (euro 11,34), voor kinderen tot en met 11 jaar is toegang gratis; houders van Pas 65 en (aangemelde) groepen van minimaal 20 personen betalen f 20,- (euro 9,08) per persoon. Amsterdam RAI heeft volop parkeergelegenheid, maar ligt ook naast het NS-station Amsterdam-RAI.