Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZNB toont digitale toekomst in en om het huis
Breedband-internet op Kenniswijkstand

Eindhoven, 10 oktober - Kenniswijk staat met een uitgebreide presentatie op de Zuid Nederlandse Beurs, die plaats vindt in en rond het Beursgebouw Eindhoven van 19 tot en met 28 oktober aanstaande. In de futuristische 'Drôhme' kunnen bezoekers kennismaken met een aantal interessante mogelijkheden van breedbandig internet. Deelnemende partners zijn Philips, de gemeente Helmond en de gemeente Eindhoven.

Bezoekers krijgen ruimschoots de gelegenheid om zelf te experimenteren met breedband-toepassingen. Zo kunnen zij een virtuele stadswandeling door Eindhoven maken, via internet oude stadsjournaals bekijken en een virtueel gemeenteloket bezoeken. Daarnaast zijn er met spelletjes elke dag leuke prijzen te winnen. Inwoners van Kenniswijk kunnen in de Drôhme bovendien informatie over Kenniswijk-cursussen krijgen en hun persoonlijke Kenniswijkcode aanvragen. Via www.kenniswijk.nl kunnen geïnteresseerden de ontwikkelingen op de beursvloer volgen.

Supersnel, breedbandig internet biedt een heleboel mogelijkheden. Denk onder andere aan telefonie, televisie en telewerken met behulp van de computer. Maar ook het spelen van computerspelletjes met anderen en het virtueel consulteren van een huisarts behoren tot de mogelijkheden. Het aantal toepassingen van breedband-internet groeit snel. Kenniswijk wil die toepassingen onderzoeken en de ontwikkeling ervan versnellen. In het kader van Kenniswijk ontwikkelt een groot aantal bedrijven op dit moment diensten. Als deze diensten aanslaan in Kenniswijk, worden ze op termijn ook beschikbaar gesteld aan de rest van Nederland.

Kenniswijk is een grootschalig experiment op ICT-gebied dat gehouden wordt in Eindhoven en Helmond. In het kader van Kenniswijk krijgen 43.000 gezinnen uit die twee steden de beschikking over supersnel, breedbandig internet. De deelnemende huishoudens moeten daarvoor aangesloten worden op een speciaal glasvezelnetwerk. Het is de bedoeling dat tegen het einde van volgend jaar ruim 20.000 huishoudens aangesloten zijn.
Om deel te kunnen nemen aan Kenniswijk en toegang te krijgen tot een aantal bijzondere en innovatieve diensten, dienen de bewoners zich eerst aan te melden via www.kenniswijk.nl. Inmiddels hebben zich bijna 9000 mensen aangemeld bij Kenniswijk.

Voor meer informatie:
Internet: www.kenniswijk.nl
E-mail: info@kenniswijk.nl
Telefoon: 0800-Kenniswijk