Gemeente Den Haag

2001-10-18: Wethouder Cultuur opent tentoonstelling internationale beeldende kunstenaars

Op vrijdag 19 oktober a.s. om 16.00 uur opent mevrouw L. Engering-Aarts, wethouder van Financiën en Cultuur van de gemeente Den Haag, een expositie van zeventien internationale beeldende kunstenaars in de Centrale Bibliotheek bij het Stadhuis aan het Spui in Den Haag.

De tentoonstelling vormt een goede afspiegeling van het internationale karakter van de stad én haar bevolking: er is werk te zien van professionele kunstenaars die in Nederland wonen en werken, maar ook hun wortels hebben in landen als Suriname, Turkije, de Nederlandse Antillen, India en Irak. Deze multiculturele achtergrond spreekt ook uit de tentoongestelde kunstwerken.

De kunstenaars en de kunstwerken werden geselecteerd door een speciale selectiecommissie die onder meer bestond uit de oud-directeur van het Haags Gemeentemuseum, Hans Locher, en de Kunstenaar Remy Jungerman. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Stichting Internationale Haagse Kunst en werd mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de gemeente Den Haag en de Staatsloterij. (De Staatsloterij is al sinds 1726 in Den Haag gevestigd en schonk de gemeente onlangs een bedrag, naar eigen inzicht te besteden. De gemeente heeft vier projecten uitgekozen, waaronder deze tentoonstelling.)

De expositie is te bezichtigen tot en met 17 november a.s.

18 oktober 2001

last update: 18 oktober 2001 ;pag.: 8989; auteur: 77