Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.55 uur
Grote autocontrole

AMERSFOORT Op woensdagavond heeft de politie in samenwerking met de douane, bureau autocriminaliteit en bureau motorrijtuigen belasting een grote autocontrole gehouden. In totaal werden 1100 autos gecontroleerd.

Er werden 76 bekeuringen uitgeschreven: 31 stuks voor verlopen APK keuring, 40 keer voor het niet meer verzekerd zijn van de auto, een auto stond op naam van een katvanger en een auto was gestolen.

De controle vond plaats in de wijken Liendert en Soesterkwartier.

Aanrijdingen met letsel

AMERFSOORT Een 36-jarige vrouw uit Amersfoort en een 43-jarige man uit Gendt zijn donderdagavond rond tien uur gewond geraakt bijeen aanrijding. De vrouw reed met haar auto over de Stichtste Rotonde en verleende op de kruising met de Utrechtseweg geen voorrang aan de automobilist uit Gendt.

Beide voertuigen raakten beschadigd en werden weggesleept. De bestuurders van beide autos werden voor onderzoek overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis, na onderzoek bleek het letsel mee te vallen en konden beiden weer naar huis.

LEUSDEN Op de Dodeweg is donderdagmiddag rond half vijf een 73-jarige vrouw uit Amersfoort gewond geraakt nadat zij met haar fiets ten val kwam. De vrouw reed over genoemde weg in de richting van de Paradijsweg. Uit tegenovergestelde richting naderde een groepje wielrenners. Deze werden ingehaald door een bromfietser.

Vermoedelijk door de laagstaande zon en het slechte zicht schrok de vrouw en kwam ten val. De wielrenners pasten eerste hulp toe. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 45-jarige Amersfoorter is in de nacht van donderdag op vrijdag rond vier uur betrapt op het rijden met alcohol op . De man reed op de Binnen de Veste toen hij voor een controle werd staande gehouden. Het bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Op het politiebureau bleek de man 0,8 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van twee uur.

Diverse verkeerscontroles

AMERSFOORT Op de Waterdreef en de Kruidendreef heeft de politie donderdagmiddag gecontroleerd op snelheid. Er werd gecontroleerd met behulp van de lasergun. In totaal werden 31 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Bij de Emiclaerhof heeft de politie donderdagmorgen toezichtgehouden. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven voor onder meer fietsen door een voetgangergebied en parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder kaart.

Op de Asschatterweg in Leusden werd donderdag rond het middag uur gelet op het parkeergedrag van ouders die hun kinderen van en naar school brengen. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Op deze locatie is regelmatig parkeeroverlast van halende en brengende ouders.