Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Wedstrijd rustig verlopen

UTRECHT- De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Parma op donderdagavond is rustig verlopen. Een 20-jarige Italiaan werd aangehouden nadat hij een steward had geslagen. Hij kreeg hiervoor een boete van 550 gulden.

Twee mannen kregen een bekeuring van 190 gulden omdat ze in het stadion fakkels hadden ontstoken. Een voetbalsupporter kreeg een bekeuring van 600 gulden omdat hij een agent had beledigd. Daarnaast werden verschillende bekeuringen uitgeschreven voor openbare dronkenschap en urineren in het openbaar.

Rond het stadion werden 106 parkeerbonnen uitgeschreven.

Grappenmakers aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag kreeg de politie de melding dat er een verdachte enveloppe was binnengekomen bij een restaurant gelegen aan de Amsterdamsestraatweg. De politie werd gewaarschuwd en stelde een onderzoek in. Verschillende straten rond het pand werden afgesloten.

Na enige tijd bleek dat het hier ging om een grap van medewerkers van het restaurant. Deze hadden een enveloppe met wit poeder verzonden. Na onderzoek kon een 29-jarige Utrechter worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Enkele uren later werd een 31-jarige man uit Everdingen aangehouden en ingesloten voor verhoor.Uit verhoren blijkt dat het hier gaat om een uit de hand gelopen grap.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie inzet bij deze melding was groot. In totaal hebben 8 eenheden hier een uur gestaan voor een valse melding. De politie gaat de mogelijkheid onderzoeken om de gemaakte kosten te verhalen bij de mannen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij vermoedelijk had ingebroken in een woning gelegen aan de Nobeldwarsstraat. Surveillerende agenten zagen de man rennen over de Nobelstraat en vertrouwde de zaak niet. De man werd staande gehouden met de vraag wat hij aan het doen was.

Enkele minuten later kregen de agenten de melding dat er was ingebroken in een woning op de Nobeldwarsstraat en dat hier een man was weggerend die voldeed aan het signalement van de 32-jarige. De man werd aangehouden en onderzoek wees uit dat de man o.a een fotocamera en een verrekijker onder zijn jas had verstopt.

De man is ingesloten voor verhoor.