Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.00 uur
Snelheidscontroles en verkeerscontroles

SOEST/EEMNES Op donderdag 18 oktober werd door de politie op de Vredehofstraat in Soest gecontroleerd op snelheid. Tijdens de controle passeerden 2064 de radarcontrole. Van dit aantal voertuigen reden 352 bestuurders met hun voertuig te snel. De hoogst gemeten snelheid bleek 94 km/h te zijn. De maximum snelheid is ter plaatse 50 km/h.

In de middag werd gecontroleerd met laserapparatuur op de Middelwijkstraat. Tijdens deze controle bleken acht automobilisten te snel te rijden. De hoogste snelheid bleek 80 km/h te zijn.

In Eemnes werd gecontroleerd op de Wakkerendijk. Tijdens deze controle passeerden 562 bestuurders met hun voertuig de radarcontrole. Van dit aantal reden 59 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bleek hier 84 km/h te zijn. Ook op de Wakkerendijk geldt een maximum snelheid van 50 km/h.

In de middag werd op dezelfde locatie gecontroleerd op het gebruik van de verplichte autogordel door bestuurders. Tijdens deze controle werden 16 bestuurders bekeurd omdat zij de gordel niet droegen. Ook werd in Baarn op het gebruik van de autogordel gecontroleerd op de Eemnesserweg. Bij deze controle werden 6 bestuurders bekeurd.

Alcoholcampagne

BAARN/BUNSCHOTEN SPAKENBURG In het kader van de alcoholcampagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` werden controles gehouden op donderdag 18 oktober tijdens de avonduren. In Baarn werd gecontroleerd op de Wakkerendijk. Tijdens de controle werden 24 blaastesten afgenomen. Een bestuurder, een 36-jarige inwoner van Soest, werd aangehouden. Aan het bureau bleek hij 0,6 promille aan alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Ook werd gecontroleerd op de Bisschopsweg. Op deze weg werd van 23 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek teveel te hebben gedronken.

In Bunschoten-Spakenburg werd gecontroleerd op de Amersfoortseweg. Tijdens deze controle werd van 46 bestuurders een blaastest afgenomen. Bij deze controle bleek niemand teveel te hebben gedronken.

Op vrijdag 19 oktober, omstreeks tien voor vijf in de ochtend, werd in Baarn op de Amsterdamsestraatweg een bestuurder gecontroleerd. Het bleek een 39-jarige inwoner van Soest te zijn. De verdachte had gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau bleek hij 1,2 aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt.