Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05 uur
Toezicht kermis

HOUTEN De politie heeft tijdens de kermis van afgelopen week toezicht gehouden.

Het toezicht vond te voet op de kermis zelf plaats en in de nabije omgeving per motor en scooter. In de avonduren was continu om zijn minst één koppel politiemensen op de kermis aanwezig. Op vrijdag en zaterdag werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het op straat drinken en bij zich hebben van alcoholhoudende dranken en het rijden zonder helm. Op zondag werden nog 9 bekeuringen voor soortgelijke feiten uitgeschreven en in de periode van maandag t/m woensdag nog maar 3. Op vrijdag werd één persoon aangehouden voor belediging en op zondag werd een groep baldadige jeugd uit Culemborg naar het station begeleid.

Door de inzet van het politiepersoneel en een strakke handhaving op en rond het kermisterrein verliep de kermis voor zowel het publiek, de kermisexploitanten en de politie op een gezellige manier.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half twee controleerden politiemensen een automobilist op de Laagravenseweg. Uit de blaastest bleek dat de man, 56 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 370 ug/l (1,0 promille), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f 700,- en een rijverbod van drie uur.