Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.10 uur
Controle autogordel

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 18 oktober werd door de politie op de Zandweg een controle uitgevoerd op het gebruik van de autogordel. Tijdens de controle werden 13 bestuurders bekeurd omdat zij de verplichte autogordel niet om hadden.

Onder invloed

VEENENDAAL Surveillerende agenten zagen in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober, een automobilist met zijn auto het rode licht negeren op de kruising Groeneveldseweg met de Wageningselaan. De bestuurder werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Het betrof een 42-jarige inwoner van Ede die werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek de verdachte 1,4 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

In dezelfde nacht omstreeks half twee, werd een bestuurder gecontroleerd op de Munnikenweg. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Veenendaal, bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en bleek bij de ademanalyse 1,4 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding, bestuurder onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober werd de politie gestuurd naar de kruising Grote Beer met de Newtonstraat voor een aanrijding met gewonden. Ter plaatse trof de politie een personenauto aan die tegen een lantaarnpaal op een vluchtheuvel was gereden.
De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Rhenen, bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd met verwondingen aan pols, schouder en borst overgebracht naar een ziekenhuis in Ede. In het ziekenhuis werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.