Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 oktober 2001

Assistentie bij brand Noordwijk (D1) Vrijdagmorgen 19 oktober werd rond 05:45 uur een brandje gemeld bij een snackbar aan het Rederijkersplein. Het lukte de politieagenten niet om met de brandblusser uit de surveillance-auto de brand te blussen. Nadat de brandweer was gearriveerd waren de vlammen snel gedoofd. Door de eigenaar van de snackbar waren voor het pand emmers met vet bij het afval gezet. Onbekenden hebben dit in brand gestoken. De eigenaar heeft bij de politie aangifte van brandstichting gedaan. Hoe groot de schade ten gevolge van de brand is, is op dit moment nog niet bekend.

Poging auto's te stelen Leiderdorp (D3)
Onbekenden hebben donderdagavond 18 oktober bij een autodealer aan de Rietschans geprobeerd auto's te stelen. Door in te breken wisten de dieven binnen te komen. Geprobeerd was met een auto door de afgesloten roldeur naar buiten te rijden, vermoedelijk om zo een doorgang te forceren. Dit lukte niet. Rond 23:30 uur hoorde een taxichauffeur een klap. Ook een beveiligingsmedewerker die even verderop aan het werk was, kwam op het tumult af. Meteen werd de politie gewaarschuwd. Bij het bedrijf werden geen personen meer aangetroffen. Naast de roldeur zijn er twee auto's zwaar beschadigd. De eigenaar zal aangifte doen. De politie is een onderzoek begonnen. Onder andere de auto's zullen op sporen worden onderzocht door de technische recherche van Politie Hollands Midden.

Controle overlast Leiden (D4) Gisterenavond, 18 oktober 2001, heeft politie Leiden gecontroleerd op het Maria Austriapad, het Alexandra Tinneplein en de Stevensbloem. Het was rustig, alleen voor de snackbar in de Stevensbloem stond een groepje jongeren. Geen overlast werd geconstateerd.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 23-jarige vrouw uit Den Haag is gisterenochtend, 18 oktober rond 07.00 uur, met een pijnlijke nek naar het LUMC gebracht, na een aanrijding met haar personenauto op rijksweg A44. De vrouw reed op de oostbaan van de A44 toen zij bij afrit Leiden rechts de afrit af wilde rijden. Hierbij liet zij een 37-jarige man uit Den Haag, die rechts van haar reed, niet voorgaan. Het gevolg was een aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte.

Mobieltje gestolen Leiden (D4) Een 28-jarige vrouw uit Leiden heeft gisteren, 18 oktober, aangifte gedaan van diefstal van haar mobieltje. Zij liep op 16 oktober, rond 23.00 uur 's avonds, over de Haarlemmerstraat, toen een haar onbekende man van achter haar mobieltje uit haar hand griste. De man rende de Jan Vossensteeg in waar hij achterop een scooter van een andere man stapt. Daarna reden beide mannen weg.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Gisterenmiddag, 18 oktober, rond 14.30 uur, vond op de Breestraat een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers en een fietser. Een 18-jarige jongen uit Oegstgeest reed op zijn bromfiets over de Breestraat, komende uit de richting van de Korevaarstraat, toen hij op de Breestraat wilde keren. Hierbij liet hij een 17-jarige bromfietser uit Leiden niet voor gaan. Het gevolg was een aanrijding waarbij de bromfietsers over de weg gleden naar de overkant, waar op dat moment een 26-jarige vrouw uit Leiden op haar fiets reed. De vrouw kwam ten val en moest met letsel aan haar nek, buik en been naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht worden.

Controle overlast Leiden (D4) Gisterenavond, 18 oktober, heeft politie Leiden gecontroleerd op overlast op de Van der Sterrepad, de Narmstraat, de Kruisstraat, het Kort Galgewater, de Morspoort en de Neeltje van Zuytbrouckhof. Geen bijzonderheden werden geconstateerd.

Rijden onder invloed Leiden (D4) De politie heeft op vrijdag 19 oktober omstreeks 03.40 uur een 19-jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de Pelikaanstraat waar hij vervolgens werd staande gehouden. De automobilist werd voor een blaastest overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de test een resultaat aan van 700 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. De bestuurder kreeg een rijverbod van negen uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is de automobilist weer heengezonden.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) In twee woningen, aan de Sterremos en de Veenmos, is in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 oktober ingebroken. In beide gevallen lagen de bewoners tijdens de inbraken te slapen. Men kwam binnen via de achterdeur. Uit de woning aan de Sterremos ontbreekt een gsm, uit de woning aan de Veenmos ontbreken onder andere een fotocamera en sieraden.

Verkeersagressie Alphen a/d Rijn (D5) Een 31-jarige Alphenaar is donderdag 18 oktober het slachtoffer geworden van agressie in het verkeer. De Alphenaar rijdt rond 19.50 uur op de N11 in de richting van Alphen a/d Rijn. Bij de stoplichten ter hoogte van Heineken te Zoeterwoude-Rijndijk staat er een auto voor hem die na het optrekken onnodig links blijft rijden. Diverse manoeuvres van de Alphenaar om duidelijk te maken dat hij rechts moest houden, worden genegeerd. Hierbij rijdt de voorligger afwisselend zachter en harder. Bij volgende stoplichten verderop rijden beide auto's linksaf richting de hefbrug. Door een verkeerde voorsorteerhandeling van de agressieveling belandt de Alphenaar in de berm. Hierop stappen ze allebei uit de auto. De Alphenaar krijgt een kopstoot en een vuistslag van de man en er is een woordenwisseling. Daarna rijdt de dader weg en belt de Alphenaar met een bloedende pijnlijke neus de politie. Na een rondrit door het centrum komen beide automobilisten weer uit bij de hefbrug waar de politie de agressieveling aanhoudt. Het blijkt een 59-jarige Alphenaar te zijn. Hij blijkt gedronken te hebben. Een ademanalyse geeft een ademalcoholgehalte van 285 ug/l aan. De verdachte krijgt een proces-verbaal voor de mishandeling en voor het rijden onder invloed. Ook krijgt hij een rijverbod van 1 uur.

Auto rijdt tegen boom Gouda (D7)
Een 31-jarige automobilist uit Gouda is op vrijdag 19 oktober omstreeks 03.30 uur gewond geraakt nadat hij tegen een boom was gereden. De automobilist reed over de Burgemeester van Reenensingel toen hij door nog onbekende oorzaak tegen de boom reed. De bestuurder raakte bekneld in het voertuig en moest door de brandweer uit zijn situatie worden gehaald. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Onder invloed van verdovende middelen Bodegraven (D7)
De politie heeft op vrijdag 19 oktober omstreeks 05.45 uur een 35-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen. Bovendien bleek de automobilist niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Agenten zagen de automobilist al slingerend en op hoge snelheid rijden over de Rijksweg A12 in de richting van Bodegraven en volgden het voertuig. De automobilist negeerde een stopteken, maar nam flink gas terug. Met behulp van een tweede politieauto werd de automobilist staande gehouden. Bij de controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit is van een rijbewijs. Tevens troffen de agenten verdovende middelen aan in de auto. Tegen de automobilist wordt proces