Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-10-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 19 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Nieuwe Pekela: gewonde bij ongeval
Een 38-jarige man uit Oude Pekela is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Kruiselwerk in Nieuwe Pekela. Vermoedelijk doordat de man achter het stuur van zijn auto onwel werd, raakte hij de controle over de wagen kwijt en reed in een bocht rechtdoor. Na een stuk door de berm te zijn gereden belandde de auto in een droge sloot. De bestuurder liep bij het ongeval hoofd- en schouderletsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Vledderveen: man ernstig gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Waterschapsweg in Vledderveen is een donderdagavond een 56-jarige man uit Eerste Exloërmond gewond geraakt. De man kwam door nog onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht en botste nagenoeg frontaal tegen een hem tegemoetkomende tractor met daarachter een met aardappelen geladen aanhangwagen, bestuurd door een 31-jarige man uit Vledderveen. Het slachtoffer raakte in zijn zwaar beschadigde auto bekneld en moest met behulp van de brandweer uit het wrak worden gehaald. De man liep diverse ernstige verwondingen op en werd direct door een Mobiel Medisch Team behandeld, waarna hij naar een ziekenhuis werd overgebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is een bloedproef genomen. Tengevolge van de botsing brak het linker voorwiel van de tractor af. Daardoor werd het voertuig onbestuurbaar en belandde in een links naast de weg gelegen sloot. Een bergingsbedrijf heeft de bij het ongeval betrokken voertuigen afgevoerd.

Bellingwolde: inbreker overlopen
De bewoner van een woning aan de J. Buiskoolweg in Bellingwolde overliep donderdagmiddag een inbreker bij de woning van zijn buren. De man werd door zijn vrouw gewaarschuwd die, werkende in de tuin, glasgerinkel hoorde bij de woning van de buren waarvan men wist dat niemand thuis was. De man ging kijken en trof een onbekende auto aan op de oprit van de woning. Direct daarop trof hij een man die met een tas uit de richting van de woning kwam. Nog voordat de buurman iets kon doen stapte de man in de auto en reed weg. In de woning bleek te zijn ingebroken. Diverse vertrekken bleken te zijn doorzocht. In verband met afwezigheid van de bewoners is nog niet bekend wat er vermist wordt. Bij het politieonderzoek is inmiddels gebleken dat de auto waarmee de inbreker vluchtte in Friesland is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Warffum: vrouw aangehouden
In haar woning in Warffum heeft de politie donderdagavond een 26-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw wordt verdacht van bedreiging van haar 29-jarige vriend. De vrouw kreeg ruzie met haar vriend toen die wilde voorkomen dat zij naar Groningen zou gaan om harddrugs te kopen. De vrouw raakte buiten zinnen en dreigde zelfmoord te plegen. Een gewaarschuwde arts schreef medicijnen voor maar de vrouw kalmeerde niet. In de gezamenlijke woning richtte ze diverse vernielingen aan en vernielde tevens de auto van de arts. Haar vriend vluchtte met het 2-jarig zoontje van het paar de woning uit. De gewaarschuwde politie trof de vrouw in de woning aan en nam haar mee. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Ze wordt verdacht van bedreiging en vernieling.

Uithuizen: gewonden bij ongeval
Een 28-jarige fietsster uit Uithuizen en een 37-jarige bromfietser uit Warffum zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Industrieweg in Uithuizen. De vrouw kwam op haar fiets uit een uitrit en verleende daarbij geen voorrang aan de op de Industrieweg rijdende bromfietser. Beiden kwamen te vallen en zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Zuidhorn: autobrand
Een aan de Stationsweg in Zuidhorn geparkeerde auto raakte donderdagavond door nog onbekende oorzaak in brand. De brandweer bluste de auto. De wagen bleek niet APK gekeurd en tevens onverzekerd te zijn. Het voertuig brandde nagenoeg geheel uit. De politie stelt een onderzoek in.

Winsum: dronken man valt
Aan de Tammingasingel in Winsum heeft de politie donderdagavond een 45-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De die zwaar onder invloed van alcohol en kalmerende middelen verkeerde was met zijn fiets gevallen en bleek niet meer in staat om op eigen gelegenheid verder te gaan. De man is ingesloten. Hij krijgt een boete voor openbare dronkenschap.

Eenrum: meisje gewond
Op de Aagtsweg in Eenrum is donderdagmiddag een 13-jarig meisje uit Pieterburen gewond geraakt. Het kind was samen met een vriendin op de fiets onderweg van school naar huis. De meisjes werden ingehaald door twee schoolgenoten. Ze maakten enkele lacherige opmerkingen naar de jongens die hun even verder opwachten. Eén van de jongens pakte het stuur van het fietsende slachtoffer beet en trok haar omver. Het kind kwam te vallen en raakte bewusteloos. Toen ze weer bij kennis was bleek ze been- en rugletsel te hebben opgelopen. Ze werd naar een arts gebracht en vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het voorval.

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)