Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 19 oktober 2001
10:38 vrijdag 19 oktober 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Hoogeveen, alcomoblisten
Gisteravond reed een 36-jarige man uit Zuidwolde met zijn auto over de mr. Cramerweg. Bij controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 0,7. Snelrecht en een rijverbod van 2 uur.
Ook gisteravond reed een 32-jarige man uit Hollandscheveld met zijn auto over de Sportveldenweg. Een controle wees een alcoholpromillage uit van 0,6. Hij kreeg een transactie aangeboden van fl. 410,- en een rijverbod van 1 uur.

Hoogeveen, in beslag genomen auto
Gistermiddag werd een 28-jarige bestuurder uit Hoogeveen gecontroleerd toen hij over de weg Alteveer reed. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. De auto was ook niet APK-gekeurd en omdat de auto in slechte staat van onderhoud verkeerde werd deze in beslag genomen. De man kan voor al deze overtredingen een bekeuring tegemoet zien.

Klazienaveen, auto opengebroken
Werd gistermiddag tussen 13.30 en 14.45 uur een auto opengebroken aan de Langendijk. Het portier werd geforceerd waardoor schade ontstond. De /cd-speler en een aantal cds werden weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 20-jarige bestuurster uit Klazienaveen deed aangifte.

Beilen, auto op carpoolplaats opengebroken
Werd gisteren tussen 07.00 en 19.30 uur een auto opengebroken op de carpoolplaats langs Eursing. Beide portieren werden geforceerd en een ruit werd ingeslagen waarna de radio op een forse wijze uit het dashboard werd weggenomen. Veel schade aangericht. Schadebedrag onbekend. De 27-jarige eigenaar uit Sellingen deed aangifte.

Hoogeveen, diefstal gereedschap
Werd vannacht gereedschap weggenomen vanaf de laadbak van een auto. Deze stond op een afgesloten terrein aan de Weberstraat. Er werd een bosmaaier weggenomen, een heggenschaar in motoruitvoering en een jerrycan met benzine. Een 36-jarige man uit Uffelte deed namens het bedrijf aangifte. Schadebedrag onbekend.

Emmen, diefstal na inbraak
Werd vannacht ingebroken in een gebouw aan de Korte Vest. De deur werd geforceerd waarna men kon binnen komen. Er werd een cd-speler weggenomen.

Emmen, winkeldief op heterdaad betrapt
Werd gisteravond een 27-jarige man uit Ter Apel betrapt toen hij een jas en een sjaal ter waarde van fl. 170,- wegnam bij een winkel aan de Picassopassage. Bij zijn fouillering werden ook nog andere gestolen spullen aangetroffen zoals 2 jassen, 2 bundels sokken, kinderkleding, een paar kinderschoenen en een digitale koptelefoon. De goederen bewaarde hij in een rugzak. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Emmen, brandstichting op kermis
Werd gisteravond en vannacht tot twee keer toe een aggregaat in brand gestoken bij een kermisattractie. De eerste keer omstreeks 23.00 uur werd de brand ontdekt waarna de brandweer de brand moest blussen. Toen al werd ontdekt dat er sprake was van brandstichting. De tweede keer betrof het opnieuw een aggregaat die ter vervanging van de eerste was neergezet. Als gevolg van deze brand volgde een luide knal die tot ver in de omtrek was te horen. De schade is nog niet precies bekend. Waarschijnlijk hebben een man en een vrouw een verdachte man in de omgeving van het aggregaat gezien en zijn hem mogelijk nog gevolgd. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen.

Paterswolde, inbraak winkel
Werd vanochtend omstreeks 05.00 uur ingebroken in een winkel aan de Hoofdweg. Er werd een ruit vernield waar men kon binnen komen. Er werd veel rookwaar weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 43-jaroig eigenaar doet vandaag aangifte als hij zijn schade heeft geïnventariseerd.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe