Ingezonden persbericht


Nieuwe versie van Adobe InCopy brengt krachtige teksttools binnen handbereik van redactionele professionals

InCopy 2.0 is verder verbeterd en bespaart redactionele tijd

Amsterdam, 19 oktober 2001 (Nasdaq: ADBE) * Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, kondigde vandaag Adobe* InCopy 2.0* aan, een redactionele toepassing op basis van de Adobe InDesign*-architectuur, het bekroonde professionele programma voor layout en ontwerpen. InCopy is bedoeld voor schrijvers, editors en tekstopmakers die werken in cross-media publicatieomgevingen. Nieuwe functies zijn ondersteuning voor extensible markup language (XML), uitgebreide bewerkingstools, zoals dynamische spellingcontrole, en een verbeterde gebruikersinterface, waarmee de gebruiker aan meerdere views van een tekst tegelijk kan werken.

InCopy 2.0 is gebouwd op basis van feedback van systemintegrators en klanten en bevat functies die kritieke momenten in een publicatiecyclus zo goed mogelijk beheersbaar maken. InCopy stroomlijnt het layout- en bewerkingsproces voor schrijvers, bespaart tijd en verkort goedkeuringscycli. Bovendien wordt het opmaken van tekst door de ontwerpers vereenvoudigd door toepassing van InDesign-software voor het creëren van een professionele pagina-layout.

Medewerkers van The Boston Globe, de meest gelezen krant in New England, kwamen dit jaar verschillende keren bijeen met technici van Adobe om te bespreken wat InCopy 2.0 zou moeten bieden aan editors van krantenkopij. "We hebben verschillende publicatiesystemen voor kranten onder de loep genomen en InCopy blijkt de mogelijkheden te bieden die tekst-editors nodig hebben," aldus Ralph Brown, systems editor voor The Boston Globe. "Adobe heeft goed geluisterd naar wat onze behoeften zijn - zoals views van afzonderlijke kolommen en hele pagina's - en deze op een geweldige manier verwerkt in InCopy-functies."

Stroomlijnen van de publicatie-workflows
XML-content is een integraal onderdeel geworden van cross-media workflows. InCopy 2.0 biedt schrijvers en editors de mogelijkheid verhalen in XML-format te creëren, importeren, bewerken en exporteren. Aangezien InCopy en InDesign dezelfde XML-ondersteuning bieden, kunnen verhalen die zijn aangemaakt in InCopy direct worden geïmporteerd in InDesign. Deze scheiding van vorm en inhoud maakt het eveneens mogelijk met InCopy redactionele content te creëren die voor veel verschillende mediatypes in elk denkbaar type workflow kan worden gebruikt.

"Deze versie zal voor ons, als ontwikkelaars van het K4 Publishing System voor InDesign en InCopy, de mogelijkheden voor het bieden van oplossingen aanzienlijk uitbreiden," aldus Andreas Schrader, managing director van SoftCare GmbH. "Met de introductie van op XML-gebaseerde artikelen is InCopy een krachtige editing tool, die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in een publicatie-workflow."

Nieuwe gebruikersinterface en bediening
De nieuwe full-text-view binnen InCopy maakt het mogelijk het volledige scherm te benutten tijdens het bewerkingsproces. De kolomview en layoutview kunnen tegelijkertijd open zijn, waardoor de gebruiker de mogelijkheid heeft tekst te bewerken in de nieuwe full-text mode en tegelijkertijd de juistheid van bijvoorbeeld regelafbreking te controleren in de layoutview. Menufuncties zijn beschikbaar via het toetsenbord, zodat schrijvers efficiënter redactionele documenten kunnen creëren, bekijken en beheren zonder daarvoor de muis te hoeven gebruiken. Inklapbare, door de gebruiker in te stellen paletten op het bewerkingsscherm bieden de mogelijkheid de werkomgeving aan te passen en waardevolle schermruimte te besparen.

Professionele bewerkingstools
Verschillende nieuwe bewerkingstools bieden professionele schrijvers en editors een beter gestroomlijnd redactioneel productieproces. Dynamische spellingscontrole en een ingebouwde synoniemenboekje helpen schrijvers fouten snel te vinden en de kwaliteit van de teksten te verbeteren. Tabellen kunnen in InCopy en InDesign worden opgemaakt en gemakkelijk naar en vanuit deze toepassingen worden geïmporteerd en geëxporteerd. Nieuwe functies voor tekstmacro's voor het snel vervangen van tekst helpen editors het schrijfproces effectiever te beheren. In tegenstelling tot tekstverwerkende toepassingen omvat InCopy functies die belangrijk zijn voor professionele editors en schrijvers, en wordt het ontwerpen overgelaten aan professionele opmakers.

Betere samenwerking
Annotaties en commentaar toevoegen aan tekst is gemakkelijker geworden door de verbeterde In-Line Notes-functie. De mogelijkheid commentaar aan tekst toe te voegen en commentaar te verbergen en te filteren betekent een verbetering van het algehele bewerkingsproces. Aantekeningen kunnen eveneens worden geëxporteerd als commentaar in Adobe Portable Document format (PDF), zodat de samenwerking wordt vergemakkelijkt.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com , www.adobe.nl, www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard

Prijs en beschikbaarheid
Adobe InCopy 2.0 zal als onderdeel van een geïntegreerde oplossing vanaf het tweede (kalender)kwartaal van 2002 beschikbaar zijn voor systemintegrators. InCopy zal uitsluitend verkrijgbaar zijn via het Adobe-kanaal voor InDesign-systemintegrators. De prijs zal op basis van afzonderlijke installatie worden bepaald door de integrators. Meer informatie over InCopy vindt u op http://www.adobe.nl/products/incopy/main.html.

©2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, InCopy en InDesign zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie neem contact op met:
Sanjay Korteweg
Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4339 (direct)
Fax: +31 20 530 4331
Email: sanjayk@text100.nl
URL: http://www.text100.com