Politie Amsterdam-Amstelland

Ziekenhuis in - ziekenhuis uit
19-10-01. Donderdagmiddag werd een 35-jarige vrouw, die juist een dagbehandeling in een ziekenhuis had ondergaan, aangereden door een 51-jarige automobiliste. Het slachtoffer stond op het trottoir te praten toen de bestuurster dicht langs de stoep reed, om een fout geparkeerde auto te omzeilen. Zij raakte hierbij de stoeprand en ook de onfortuinlijke vrouw. De vrouw is met letsel aan haar voet opnieuw in het ziekenhuis beland.

---

Aanhouding na valse bommelding
19-10-01. Afgelopen zaterdag heeft de politie een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in verband met een valse bommelding. De jongen maakte melding van een bom die in de IJ-tunnel tot ontploffing zou worden gebracht. De politie kwam de dader snel op het spoor en hield de grappenmaker aan. Hij kreeg een proces-verbaal en zal zich later voor een rechter moeten verantwoorden.

---

Aanhoudingen na steekincident
19-10-2001. Donderdagmiddag is in de Jan Evertsenstraat een man neergestoken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij is opgenomen. Zijn toestand is stabiel. In verband met deze zaak heeft de politie twee mannen aangehouden (21 en 23 jaar). Het slachtoffer stond op een bushalte met een vrouw te praten, toen er een auto stopte. Uit deze auto kwam een man die het tweetal aansprak. Er ontstond een vechtpartij tussen beide mannen, waarbij één van hen een mes trok en de ander neer stak. De dader stapte weer in de auto, die vervolgens wegreed. De politie stelde direct een onderzoek in, vond de auto en kon twee verdachten aanhouden. Eén van hen is inmiddels heengezonden omdat hij niets met de zaak te maken had. De 21-jarige hoofdverdachte is voor de officier van justitie geleid. Volgens de recherche ligt het motief voor deze daad in de relationele sfeer.