Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 15 oktober 2001

Cadeautjesmarkt op Safari Beekse Bergen
Opbrengst naar Tigris Foundation, doneren Europees geld

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert Stichting Vrienden Safari een cadeautjesmarkt op Safari Beekse Bergen. De bezoeker vindt er allerlei leuke voorwerpen uit Azië en Afrika, die te maken hebben met de dieren die daar leven of het land zelf. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de "Tigris Foundation" die meewerken aan de bescherming van de Siberische tijgers in Azië. Tijdens de cadeautjesmarkt kunnen de bezoekers alvast inkopen doen voor de feestdagen. Tevens hebben zij de kans om hun Europees geld te doneren. Vanaf januari 2002 is dit geld niet meer bruikbaar in verband met de Euro. En nu is er de kans om iets nuttigs met het geld te doen, want het wordt in een goed doel geïnvesteerd. Gedurende deze speciale dagen is Safari Beekse Bergen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Met de cadeautjesmarkt steunt Stichting Vrienden Safari de Tigris Foundation. De Siberische tijger komt met name voor in zuidoost Siberië, het Amoergebied, Mandsjoerije en Korea. Deze diersoort wordt met uitsterven bedreigd door de vernietiging van hun leefgebied en de jacht door mensen. De tijgers zijn de grootste katachtigen en hebben een vrij groot leefgebied nodig. Het (jacht)territorium van een solitair levende tijger kan, afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid prooidieren, soms wel honderd vierkante kilometer bedragen.

Gedurende de maand oktober wordt er in Safari Beekse Bergen extra aandacht besteed aan de herfst. In de weekenden 20, 21, 27, 28 oktober zijn er speciale activiteiten voor kinderen onder leiding van Dr. Livingstone en Stanly. In het onderzoekerscentrum van deze twee ontdekkingsreizigers (langs de Wandelsafari) ontvangen zij de kinderen en knutselen zij met hen leuke herfstkunstwerken. Safari Beekse Bergen krijgt in de herfstperiode ook nog tijdelijk bezoek van diverse diersoorten. Verschillende vogels gebruiken het park immers als rustplaats gedurende hun trek naar warme oorden. Bovendien verandert de herfst het uiterlijk van het park ook nog, omdat ook bomen zuiniger gaan omspringen met hun energie. Bladverliezende planten proberen nog zoveel mogelijk bruikbare stoffen uit de bladeren te halen en onbruikbare stoffen erin te lozen. Dit chemische proces zorgt voor de verkleuring van de bladeren.

Safari Beekse Bergen is in de herfstperiode dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen fl 26,-/ 11,80 p.p en voor kinderen: fl.23,-/ 11,44 p.p. Als men enkel de cadeautjesmarkt wilt bezoeken hebben de bezoekers gratis toegang. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie neemt u contact op met Goof Lukken, Marketing en Communicatiemanager Beekse Bergen:013-5490016. Bijlage (wanneer aanwezig):foto Siberische tijger.

Met vriendelijke groet,

Goof Lukken
Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen
Otterpark Leeuwarden

Beekse Bergen Exploitatie B.V.
postbus 42
5080 NJ Hilvarenbeek
tel. algemeen:(0031) (0)13-5491000
tel: (0031) (0)13-5491117
fax: (0031) (0)13-5366716
www.beeksebergen.nl/www.aqualutra.nl

Beekse Bergen en Otterpark Leeuwarden maken deel uit van de Libéma-groep