Ingezonden persbericht

Nationaal debattoernooi in Amsterdam

AMSTERDAM, 08-10-2001 -- Op 20 oktober aanstaande organiseert debatvereniging Bonaparte een groots opgezet landelijk debattoernooi, dat geldt als de opening van het Nederlandse debatseizoen 2001-2002. Het toernooi was in voorgaande jaren een groot succes en ook dit jaar worden er weer ruim 60 deelnemers verwacht die zullen debatteren over actuele onderwerpen.


Deelname aan het toernooi staat open voor iedereen, maar traditioneel bestaat het grootste gedeelte van de deelnemers uit studenten en afgevaardigden van (politieke) jongeren organisaties die enige ervaring hebben in het debatveld. De debatten zullen zowel in de voorrondes als in de finale beoordeeld worden door een kundige jury van prominenten uit de debatwereld. De debaters worden beoordeeld op inhoudelijke kwaliteiten, presentatie, humor en natuurlijk overtuigingskracht.

Bonaparte, de grootste debatvereniging van Nederland, wil u hierbij graag uitnodigen om dit toernooi bij te wonen. Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 20 oktober aanstaande aan de Vendelstraat 2 (het binnengasthuisterrein), midden in het centrum van Amsterdam. De eerste voorrondes starten om 10:00, de finale begint om 18:00. Na afloop vind er een borrel plaats.

Journalisten en andere belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Laura Fresco, 06-24681978 of mailen naar bonaparte@stuc.uva.nl. Voor een uitgebreide programmabeschrijving en het debatreglement verwijzen we u naar www.debattoernooi.nl.



Ingezonden persbericht