Ingezonden persbericht


Radiografisch Zeppelinfestival op 20 en 21 oktober in museum Zep/allon Bestuur zelf een Zeppelin in Lelystad!

Een bezoek aan het ballon- en luchtscheepvaartmuseum Zep/allon is soms meer dan alleen maar kijken. Bezoekers kunnen op 20 en 21 oktober zelf ervaren hoe het is om een luchtschip te besturen. Iedere bezoeker, van heel jong tot heel oud, mag meedoen. Kinderen en volwassenen kunnen na en korte cursus zelf een meer dan twee meter lange radiografische zeppelin besturen.

Het Ballon- en Luchtscheepvaartmuseum Zep/allon sluit het seizoen af met een spectaculair weekend waarin bezoekers zelf een luchtschip kunnen laten varen. Het Belgische bedrijf Overhead Publicity komt op 20 en 21 oktober met enkele radiografisch bestuurde zeppelins naar Lelystad. De kleinste op afstand bestuurde zeppelin is zo'n twee meter lang, de grootste meet maar liefst vier meter. Belangstellenden krijgen een mini-cursus zeppelinvaren van ongeveer een half uur. De 'luchtschippers' beginnen met vijf minuten theorie, gevolgd door een instructievaart van tien minuten. Daarna mogen de belangstellende kinderen, en eventueel ook hun ouders, zelf proberen een parcours door het museum te varen. Na afloop van de vlieglessen krijgen de deelnemers een certificaat. Kinderen krijgen daarbij een ijsje of limonade (zolang de voorraad strekt). Bij goed weer zullen er voor het museum demonstraties met radiografisch bestuurde modelvliegtuigen plaatsvinden. Deelname aan de cursus zeppelinvliegen is gratis, bezoekers hoeven alleen de entreeprijs voor het museum te betalen.

Het Ballon- en Luchtscheepvaartmuseum Zep/allon in Lelystad is op zaterdag 20 en zondag 21 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Karperweg 12, ten noorden van Lelystad. Het is via de A-6 te bereiken door na de afrit 'Lelystad-noord' de richting Enkhuizen te nemen. Daarna is het de eerste afslag rechtsaf.