Politiebericht Flevoland: gehele regio 20-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen
ALMERE De politie hield vrijdagmiddag voor openbaar dronkenschap een 44-jarige man uit Almere op het Wiekenpad aan. De politie had al verschillende meldingen gekregen van overlast. Na een melding dat de verdachte overlast op het fietspad aan het Wiekenpad, veroorzaakte, hield de politie hem daar aan. De verdachte verklaarde dat hij de fiets die hij bij zich had, gestolen had op het station Almere Buiten. De fiets is voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. De verdachte is voor ontnuchtering ingesloten.

ALMERE Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een autoinbraak in de omgeving van de Bartokweg. Een persoon die voldeed aan het opgegeven signalement, werd in de omgeving op de Hershwinstraat aangehouden. De autoradio die de 39-jarige Amsterdammer bij zich had, werd in beslag genomen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar is in verzekering gesteld.

ALMERE Vrijdagnacht hield de politie een 20-jarige inwoner uit Almere op verdenking van inbraak aan in een tuin op de Klokkeluiderstraat. Na de melding trof de politie in de Bottelaarpassage de verdachte bij een ingeslagen kantoorruit aan. Toen de man de politie zag, vluchtte hij. De politie zette de achtervolging in en hield de verdachte aan in een tuin aan de Klokkeluiderstraat. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

ALMERE De politie kreeg vrijdagavond een melding dat er op de Grote Markt een 30-jarige inwoner van Almere vastgehouden werd die eerder op de avond iemand met een vuurwapen bedriegd had. Ter plaatse vertelde een 17-jarige jongen uit Almere dat de verdachte hem had benaderd om weed te kopen en dat hij, toen hij hij weigerde, bedriegd was met een vuurwapen. De politie trof het vuurwapen niet meer aan bij de verdachte. Hij is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Controle belading
EMMELOORD Tijdens een controle hield de politie vrijdagochtend op de Kamperweg een 48-jarige vrachtwagenchauffeur staande. Zijn trekker was 15 % overbeladen. Tegen het transportbedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging
ALMERE Een oplettende 42-jarige inwoonster uit Almere ontfermde zich vrijdagavond op de Jaagmeent over een 15-jarige jongen uit Almere die zij door een groep jongens in het gezicht zag slaan. Zij fietste langs toen ze de vechtpartij zag. Ze nam de jongen die verklaarde de groep niet te kennen, mee naar huis. Hij is met pijn in zijn hoofd naar het Flevoziekenhuis gebracht. De groep is niet meer aangetroffen.

Toezicht op de horeca
ALMERE Tijdens toezicht op de horeca vrijdagnacht, zagen agenten twee personen buiten op de Grote Makrt onrustig doen. De agenten spraken de 21-jarige en de 14-jarige Amsterdammers aan. De twee hadden volgens hun verklaring bij het uitgaan ruzie gekregen met een aantal anderen waarbij klappen vielen. De politie bemiddelde en stuurde de jongens weg. Deze bleven zich aggressief op het plein gedragen. Later hielden de agenten de 21-jarige die in zijn auto was weggereden, aan, omdat zij vermoedden dat hij alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l/ (0,68 promille). Met een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden. Tegen deze inwoner van Amsterdam wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol
ALMERE De politie hield vrijdagavond en nacht een alcoholcontrole op de Polderdreef. Een aantal automobilisten is aangehouden, omdat het vermoeden bestond dat zij alcohol gedronken hadden. Op het bureau deden zij allen een blaastest. Een 41-jarige automobilist blies 265 ug/l (0,60 promille). Met een rijverbod van 1 uur werd hij heengezonden. Een 21-jarige automobilist op de Polderdreef blies 660 ug/l (1,50 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van 7 uur werd hij heengezonden. Een 19-jarige automobilist uit Almere blies 440 ug/l (1 promille). Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en is heengezonden. Een 25-jarige automobilist uit Almere blies 465 ug/l (1,06 promille). Omdat hij al eerder hiervoor aangehouden was, kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en is heengezonden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Ook op de Havendreef controleerde de politie bestuurders op alcohol. Daar werd een 46-jarige inwoner van Almere aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau was het resultaat van zijn ademanalyse 285 ug/l (0,65 promille). Hij kreeg een boete en werd met een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Gewond
ALMERE Een 27-jarige man uit Alkmaar is vrijdagavond met onder andere hoofdpijn per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis overgebracht na betrokken geweest te zijn bij een vechtpartij in de Kruierstraat. Volgens de verklaringen werd het slachtoffer in een horecagelegenheid daar aangesproken door een groep. Dit gesprek ontaarde in een vechtpartij waarbij het slachtoffer volgens zijn verklaring geslagen was met een boksbeugel. De oorzaak van deze vecthpartij en de groep die hierbij betrokken was is nog niet duidelijk/bekend.

NAGELE Een 45-jarige inwoner raakte vrijdagmiddag ernstig gewond bij een bedrijfsongeval op de Eggestraat. Hij is met hoofd- en beenletsel per GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis te Zwolle overgebracht. Bij werkzaamheden aan een machine, is het slachtoffer vermoedelijk uitgegleden en naar beneden gevallen. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Gaslek
ZEEWOLDE De Ibisweg vanaf de Praamweg en Dodaarsweg is vrijdagmiddag afgesloten geweest in verband met een gaslek. De politie kreeg rond half 4 de melding. De brandweer was ook ter plaatse. Een gespecalieerd bedrijf dichtte het gat in de pijpleiding. De lek ontstond vermoedelijk tijdens werkzaamheden in de berm. De provincie zorgde voor de wegafzetting. Na controle van de brandweer werd de weg rond kwart voor 4 weer vrij gegeven voor het verkeer.

Brand
ALMERE Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van brand in een schuur op de Pieter van Damstraat. Een 31-jarige aangeefster uit Almere zag dat er rook uit de schuur kwam. Deze schuur staat naast een andere schuur die ook schade door de brand opliep. Buurtbewoners blustten de brand. De brandweer was ook ter plaatse. De brand is vermoedelijk aangestoken.

EMMELOORD De politie kreeg vrijdagnacht een melding van overlast bij een school op de Prof. Lorentstraat. De politie trof daar niemand meer aan, maar vond wel kapotte flessen en resten van een brandje. Ook vond zij een jas die in beslag is genomen en meegenomen is naar het bureau.