Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.30 uur
Toezichthouden

VEENENDAAL In het centrum heeft de politie vrijdagavond toezicht gehouden. Er werd met name gelet op foutparkeren en het fietsen door het voetgangersgebied. In totaal werden 19 bekeuringen uitgeschreven.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een opstootje plaats tussen een aantal cafébezoekers en een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardlaan. De sfeer was gespannen en er had zich een groep van ongeveer dertig personen in de straat verzameld.

Met zes agenten en twee politiehonden werd de groep uiteen gedreven en uit de straat verwijderd. Een man van 23-jaar uit Veenendaal werd aangehouden omdat hij discriminerende leuzen uitte en de Hitlergoet bracht.

Hij is ingesloten op het politiebureau.

Overlast van feestgangers

VEENENDAAL Vrijdagavond rond middernacht kreeg de politie een melding binnen dat er op de Bessenvlinderstraat overlast was van een feest, waarbij de feestgangers zich luidruchtig en baldadig gedroegen op straat. Even later kwam de melding binnen dat vermoedelijk een van de feestgangers een autoruit had vernield.

In eerste instantie werd een 15-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden, die later in de nacht weer werd heengezonden omdat hij niets met het voorval te maken leek te hebben. De politie stelt een onderzoek in naar de werkelijke dader.