Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.45 uur
Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 48-jarige man uit Frankrijk is vrijdagavond rond middernacht aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Surveillerende agenten wilden over de Grote Sintjansstraat de Kamp oprijden. Van rechts kwam de man aanrijden die volop moest remmen voor de politieauto.

Hij werd hierop gecontroleerd en moest een blaastest ondergaan. Het bleek dat hij teveel gedronken had en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij 1,10 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Met een rijverbod van vier uur en een boete van negenhonderd gulden kon hij het bureau enige tijd later verlaten.

Bromfietscontrole

LEUSDEN/ WOUDENBERG De politie heeft vrijdagmiddag tussen twee uur en kwart over vijf op de Lockhorsterweg een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 80 bromfietsen en scooters gecontroleerd. In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het opvoeren van de bromfiets, het niet hebben van een bromfietscertificaat of ondeugdelijke verlichting of remmen.

Vrijdagavond tussen kwart over zeven en half negen werd aan de Bosrand in Woudenberg eveneens een bromfietscontrole gehouden. Hier werden twaalf bromfietsen gecontroleerd en werden dertien bekeuringen uitgeschreven.