Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2001

Politieberichten district Eemland noord, 12.45 uur
Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft vrijdagochtend op de Peter van den Breemerweg gecontroleerd op het dragen van de autogordel en het rijden in een straat waarin dat niet is toegestaan (gesloten verklaring).

In totaal werden vijf bekeuringen uitgeschreven.

Aanhouding winkeldief

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 41-jarige man uit Bunschoten is vrijdagmiddag rond half vier aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had goederen in zijn tas gestopt zonder deze af te rekenen. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar het politiebureau.

Hij kreeg een boete van 250 gulden en een ontzegging van een jaar voor de winkel waar hij de goederen stal.

Snelheidscontrole

SOEST Op de Stadhouderslaan heeft de politie vrijdagmiddag tussen drie en vijf uur gecontroleerd op snelheid. Van 1342 voertuigen werd de snelheid gemeten. Hiervan reden er 113 te hard.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur terwijl 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Alcoholcontroles

BAARN In het kader van de alcoholcampagne `Doe nuchter, Rij alcoholvrij` heeft de politie vrijdagavond en nacht op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. Op de Bisschopsweg werd tussen half acht en kwart voor elf gecontroleerd. 67 Bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Een bestuurder, een 57-jarige man uit Harderwijk had teveel gedronken (0,54 promille). Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur.

Rond half elf s avonds werd ook een 46-jarige man uit Baarn op de bisschopsweg betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek 1,25 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een boete van 900 gulden.

Op de Lt Generaal van Huetszlaan werd rond middernacht een uur lang gecontroleerd. Hier moesten 28 mensen blazen. Niemand had teveel alcohol gedronken.

Aanrijding met alcohol op
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is vrijdagavond rond half tien op de Groen van Prinsterersingel gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 24-jarige automobilist waarvan de woonplaats niet bekend is. Na de aanrijding ging de automobilist er vandoor.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, verscheen op de plaats van het ongeval ook weer de 24-jarige automobilist. Op aanwijzing van getuigen werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man met alcohol op achter het stuur te hebben gezeten; hij had 2 promille alcohol in zijn lichaam. Hij is ingesloten voor verder verhoor.

De verwondingen van de jongen leken mee te vallen.