Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 14.10 uur
Rijden met alcohol op

WOERDEN Een 27-jarige Amsterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half drie aangehouden nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto over de A12 slingeren. Hierop gaven zij hem een stopteken op de afrit bij Woerden. De agenten roken een sterke alcohollucht. De man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek hij
1,55 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man krijgt een dagvaarding.

MIJDRECHT Op de Dorpsstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over drie een 17-jarige jongen uit Uithoorn door agenten gewaarschuwd niet op zijn bromfiets te gaan rijden aangezien hij de nodige alcoholische drank genuttigd had. Er werd hem meegedeeld te gaan lopen, en als hij wel op het rijden met alcohol op zou worden betrapt, dat hij dan zou worden aangehouden.

Enige tijd werd de jongen door de agenten op de Provinciale weg N201 toch rijdend op zijn bromfiets aangetroffen. De jongen moest blazen en werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek hij 1,10 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. De jongen kreeg een dagvaarding en aangezien hij minderjarig is, werd zijn moeder in kennis gesteld.

Aanhouding auto-inbrekers

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond tien over drie twee mannen uit Mijdrecht, van 21 en 25 jaar aangehouden op verdenking van het inbreken in autos. Even daarvoor had de politie een melding ontvangen dat er op de Lepelaar drie mannen zich verdacht ophielden. Op de Grutto troffen de agenten de twee mannen aan. De mannen hadden tassen bij zich met daarin meerdere autoradios, frontjes, zonnebrillen en tankpasjes.

Na onderzoek in de buurt bleken meerdere autos te zijn opengebroken. Beide mannen zijn voor verder verhoor ingesloten op het politiebureau.

Geweldpleging

WOERDEN Een 25-jarige man uit Woerden is vrijdagmiddag rond drie uur geslagen door drie onbekend gebleven mannen. Even daarvoor was de man in een winkel aan de Voorstraat waar ook de drie mannen waren. Terwijl twee van hen het personeel in de winkel probeerden af te leiden, probeerde de derde man goederen te stelen. De Woerdenaar zei hier iets van tegen deze man. Hierop werd hij uitgescholden maar gingen de drie mannen er wel vandoor.

Even later liep de Woerdenaar op straat en kwam de drie weer tegen. Hierop kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hij vluchtte voor de drie mannen die hem achterna kwamen. Het lukte hem om in een winkel het personeel de politie te laten waarschuwen. De drie mannen vernielden vervolgens de ruit van deze winkel en gingen er daarna vandoor. De politie stelt een onderzoek in.