Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

zaterdag 20 oktober 2001
15:27 zaterdag 20 oktober 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

DE PUNT

Een slaapzak op de rijbaan van de A28 bij de Punt was er vrijdagavond de oorzaak van dat twee automobilisten bij het ontwijken ervan de controle over hun autos verloren en kort na elkaar van de weg raakten. Een 48 jarige automobilist uit Groningen belandde tegen de vangrail en een 43 jarige bestuurder uit Engelbert, die met zijn vrouw en dochtertje in de auto zat kwam in de bermsloot tot stilstand. Hij dacht, dat er een mens op de rijbaan lag. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij, De materiele schade was groot.

EMMEN

De politie van Emmen heeft vrijdagmiddag de bromscooter in beslag genomen van een 16 jarige inwoner van Emmen. De jongen wordt ervan verdacht dat hij vrijdag rond half twee met zijn bromfiets een verkeersongeval heeft veroorzaakt op het fietspad langs de Statenweg in Emmen en dat hij daarna is weggereden zonder zich bekend te maken. Volgens de overige betrokkenen is hij in een bocht frontaal op een tegemoetkomende fietsster. Bij de aanrijding liep de 16 jarige duopassagier van de bromfietser een zwaar gekneusd onderbeen op. De politie wist de bromfiets te traceren aan de hand van het verzekeringsplaatje. De bestuurder liet zich niet zien. De politie heeft hem via zn mobieltje aangeraden zich te melden.

ASSEN

Bij een verkeersongeval op de Hoofdvaartsweg in Assen bij de verbindingsbrug in de wijk Kloosterveen, is een 21 jarige bestuurder van een bestelbus uit Oldekerk vrijdagmiddag lichtgewond geraakt en liep een 56 jarige buschauffeur een pijnlijke ribbenkast op. Een 42 jarige automobiliste uit Assen en haar 7 jarige zoon kwamen er van af met wat stijve spieren.
Het ongeluk gebeurde toen, volgens getuigen, de bestelbus met hoge snelheid door rood reed. Op dat moment passeerde de autobus de kruising via de bussluis. De autobus schampte de bestelbus aan de achterkant. De bestelbus raakte in onbalans en kwam uiteindelijk midden op de brug op de kop tot stilstand tegen de auto van de Assense die voor het verkeerslicht wachtte op het passeren van de autobus. Na ongeveer anderhalf uur was de ravage opgeruimd.

MEPPEL

Een 16 jarige bromfietser is vrijdagavond ter observatie opgenomen in het ziekenhuis van Meppel. De jongen verloor de controle over zijn bromscooter toen hij op het bromfietspad bij Haakswold moest uitwijken voor een voetganger die hij pas op het laatste moment zag. De jongen kwam ten val en zijn brommer belandde in de sloot.

EELDE / EMMEN

De politie heeft vrijdagavond / nacht drie automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. In Eelde botste een 20 jarige automobiliste uit Peize op de driesprong van de Westerhorn op een auto, bestuurd door een 54 man uit Ter Idzard. De man uit Peize bleek te hebben gedronken . De ademtest kwam op ruim 1 promille. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht. Een 48 jarige Eeldenaar kwam er van af met een boete van 410. Hij werd s nachts rond half vijf van de weg geplukt met een promillage van 0,6.

Een 23 jarige automobilist uit Emmen verloor vrijdagnacht op de Brinkenweg de controle over zijn auto toen hij, lekker stoer en luid claxonerend naar een paar dames, en links van de weg rijdend, weer naar de rechter weghelft wilde. De auto kantelde en kwam ter hoogte van de Druwerbrink tot stilstand. Bij de ademtest scoorde de man 0,8 promille. Hij is in vrijheid gesteld met een rijverbod en een dagvaarding op zak.

MEPPEL

Bij een inbraak in een woning aan de Burgemeester Knopperslaan in Meppel zijn vrijdag tussen 14.30 en 22.00 uur diverse gouden sieraden en een aantal VVV bonnen gestolen. De hele woning is doorzocht. Men is binnengekomen na het vernielen van een ruit aan de achterkant van de woning.

ASSEN

Bij een inbraak in een woning aan de Heklanden in Assen zijn vrijdagavond onder meer een radardetector, gouden sieraden en een damesfiets gestolen Om in de woning te komen is de voordeur vernield.

MEPPEL

De politie van Meppel heeft vrijdagnacht een 36 jarige man uit die plaats aangehouden die wordt verdacht van mishandeling. De mishandeling vond plaats op het Prinsenplein. De verdachte zat daar, volgens getuigen een bakje shoarma te eten toen een groepje mannen passeerde dat hem smakelijk eten wenste. De man was daar kennelijk niet van gediend en ging een van de jongens uit het groepje te lijf. Hij wist een de mannen een hockeystick te ontfutselen en sloeg daarmee in op een 23 jarige man uit Groningen. De slag met veroorzaakte een stevige wond achter het oor. De dader brak vervolgens de stick in tweeën en maakte zich uit de voeten. Aaan de hand van het signalement van de getuigen kon hij even later worden aangehouden. Hij is na voorgeleiding ingesloten.

DE WIJK

Dankzij het feit dat het mobiele telefoonnummer van haar man op haar wandelstok stond kon een 90 jarige Deense vrouw vrijdagmiddag in De Wijk weer worden herenigd met haar ongeveer even oude man. De man had zijn vrouw op het bankje bij de molen achtergelaten toen hij even iets wilde uitzoeken bij de plaatselijke VVV. Toen hij terug kwam was zijn vrouw weg. Na enige tijd werd de man op zijn mobiele telefoon gebeld met de mededeling dat zijn vrouw een paar kilometer verderop was aangetroffen.

ASSEN

De politie heeft vrijdagnacht een 33 jarige wildeman uit Bovensmilde aangehouden. Hij wilde wraak op een shoarmazaak waar hij niet goed zou zijn behandeld. Het lukte een stel vrienden niet om de man in bedwang te houden. Toen de zaak uit de hand dreigde te lopen heeft de politie hem aangehouden wegens openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.

EMMEN

Een autobedrijf aan de Kapitein Nemostraat in Emmen zit met een schade van zon 12.000 gulden. Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag acht autos van het bedrijf bekrast met een scherp voorwerp. Ze stonden op de parkeerplaats voor de zaak.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe