Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-10-2001 Politieberichten regioplolitie Limburg Zuid (JvK) persberichten zaterdag 20 oktober 2001

Maastricht, brand in liftkoker
Brandweer en politie rukten zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur uit naar het grote flatgebouw aan de Veliahof in de wijk Daalhof vanwege een brandmelding en rookontwikkeling. Ter plekke bleek dat er brand was in de gemeenschappelijke afvalkoker en dat deze vermoedelijk was ontstaan door een brandende sigaret. Een emmer water bleek voldoende om het brandje te blussen.

Maastricht, dronken automobilist valt in slaap
De politie van Maastricht trof zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur op de vluchtstrook van de autoweg A2 een geparkeerde personenauto aan waarin een man lag te slapen. Het bleek dat de uit Luik afkomstige bestuurder door een combinatie van alcoholgebruik en vermoeidheid in slaap was gevallen. Toen de politie hem wakker maakte wist hij niet waar hij zich bevond. Van de man werd een ademanalyse genomen waaruit bleek dat hij ruim 1,6 promille alcohiol in zijn bloed had. Derhalve werd proces-verbaal opgemaakt en werd het rijbewijs ingevorderd.

Valkenburg a/d Geul, alcoholcontrole
De politie van Valkenburg/Margraten heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden. Tussen 22.00 uur en 23.30 uur werden 184 automobilisten onderworpen een een ademtest. Voor vijf personen kreeg dit een vervolg in de vorm van een ademanalyse aan het politiebureau in Valkenburg. Er bleven tenslotte drie automobilisten over die een bekeuring kregen en een rijverbod van respectievelijk 2, 3 en 4 uren.

Sittard, inbraken
Vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Vouerweg. De aan de achterzijde gelegen keukendeur was geforceerd waarna de daders de hele woning doorzochten. Ontvreemd werden diverse goederen. Daaronder ook de personenauto van de bewoners. Deze auto werd later in de nacht teruggevonden in de Overhoven te Sittard.

In de loop van vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Stationsstraat in Elsloo. Hier werd een slaapkamerraam geforceerd. Vervolgens werd de bovenverdieping doorzocht en een videocamera weggenomen.

Heerlen, inbrekers vangen bot
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben inbrekers in Heerlen hun stinkende best gedaan om in te breken maar lukte dit om de een of andere reden niet. Vrijdag deden maar liefst 9 mensen aangifte van het feit dat men geprobeerd had om bij hun in te breken. Aan alle woningen bleek met een scherp voorwerp te zijn geprobeerd om de voor- en/of achterdeur te forceren. De getroffen woningen liggen aan respectievelijk de Reestraat (4), de Hertstraat (2), de Van der Scheurstraat (2) en de Buschkensweg.

Brunssum, inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Trichterweg in Brunssum. Een ruitje werd ingetikt om binnen te komen. Uit de woning verdwenen enkele kristallen beeldjes en een geldkistje met inhoud.

Kerkrade, auto tegen boom.
Zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur raakte een 20-jarige automobilist uit Kerkrade licht gewond tengevolge van een eenzijdig ongeval. Hij reed met zijn auto over de Kaalheidersteenweg en raakte vermoedelijk bij een wegversmalling tegen de verhoogde middengeleiding aan. Daardoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed hij tegen een boom. Door de klap raakte de auto totaal beschadigd. Zelf liep de man gekneusde enkels en een bloedneus op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.