Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

TWEEDE PLAATS DANNY VAN DONGEN IN ZANDVOORT 500

Zandvoort, 20 oktober 2001. De 18-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen is tijdens de Zandvoort 500 op Circuit Park Zandvoort als tweede geëindigd. Het jonge talent deelde tijdens de 500 kilometer lange race een supersnelle Marcos Mantis met zijn teamgenoten Toon van de Haterd en Wim Noorman. De race werd gewonnen door de equipe Berg/Berg (Audi A4). Er namen 44 equipes aan de wedstrijd deel.

Danny van Dongen reed het afgelopen autosportseizoen in de Fly You Clio Renault Sport Cup. De jonge Zandvoorter presteerde dusdanig goed, dat hij door zijn racementor Toon van de Haterd werd uitgenodigd voor een gastrace in diens spectaculaire Marcos Mantis, aangedreven door een circa 360 pk sterke V8. Danny had weinig tijd nodig om over te schakelen van zijn rappe Clio naar de aanzienlijk snellere sportwagen; tijdens de vrije trainingen op vrijdag kwam hij maar een halve seconde tekort op zijn gelauwerde leermeester.

Danny, Toon en Wim Noorman begonnen de Zandvoort 500 vanaf de derde startpositie in het 44 auto s tellende veld. Toon van de Haterd nam de start voor zijn rekening, waarna het stuur in de handen van Wim Noorman overging. Noorman is de stuwende kracht achter Eurotech, het Limburgse bedrijf dat de raceversies van de Marcos sportwagens bouwt, ontwikkelt en onderhoudt. Vervolgens was Danny aan de beurt. Hij reed een ijzersterke race; de jonge coureur begon als elfde en klom op naar de derde plaats. Vervolgens reed Van de Haterd het laatste deel van de wedstrijd. Na vier uur racen stoof de in Dunlop-kleuren getooide Marcos Mantis als tweede over de finish.

"Dit is een fantastisch resultaat. Ik stap voor de eerste keer in een Marcos en ik sta vervolgens meteen op het podium", aldus de zeer tevreden Danny. "Het hele team heeft een prima race achter de rug. Onze Marcos Mantis is heel betrouwbaar gebleken, in de vier uur durende race hebben we alleen enkele kleine probleempjes gehad. De pitstops verliepen goed, onze pitcrew heeft uitstekend werk verricht." Toon van de Haterd was tevreden over de verrichtingen van zijn protégé. "Danny heeft het gigantisch goed gedaan", vond hij.

Danny van Dongen bedankte Toon van de Haterd, Wim Noorman, Eurotech en sponsor Hans de Groot voor hun steun. "Ik ben hun dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben getoond en ik ben blij dat ik het vertrouwen niet beschaamd heb."

Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64 307.