Gemeente Den Haag

2001-10-16: Herten keren terug in Zuiderpark

Zaterdag 20 oktober keren er weer herten terug in het hertenkamp in het Zuiderpark. Wethouder Wilbert Stolte zal de nieuwe herten (4 hinden en 1 bok) kennis laten maken met hun nieuwe verblijfplaats. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis zorgt een clown voor vermaak en wordt voor kinderen een speurtocht rond het hertenkamp gehouden.

Het hertenkamp is in het kader van de renovatie van het Zuiderpark opgeknapt. Vanwege deze werkzaamheden zijn de herten enkele jaren geleden tijdelijk verhuisd naar een ruime verblijfplaats bij een groot dierenbedrijf in Zeeland. Deze dieren zijn inmiddels overleden. In 2000 stierf een hert van ouderdom. Februari dit jaar moesten de overige dieren preventief worden geruimd als gevolg van de mond- en klauwzeer-epidemie.

De eigenaar van het Zeeuwse bedrijf werkt sinds enkele maanden weer aan de opbouw van zijn bedrijf. Hij heeft weer 5 nieuwe, kerngezonde jonge herten kunnen aanschaffen: 4 hinden en 1 bok. Deze herten komen nu naar het Zuiderpark. De groep mag zich uitbreiden tot 12 herten. Voor meer herten is geen ruimte in het hertenkamp.

16 oktober 2001

last update: 16 oktober 2001 ;pag.: 8954; auteur: 77