Ingezonden persbericht

Ruim Baan in Brabant op 20 en 21 oktober in Den Bosch

DEN BOSCH, 16-10-2001 -- Ruim Baan in Brabant, regio Den Bosch, vindt voor het vierde jaar op rij plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Deze vacature- en opleidingenbeurs heeft zich diep geworteld in Brabant en is dé schakel tussen werken en leren. Een kleine honderd bedrijven en organisaties presenteren zichzelf, hun vacatures, stageplaatsen en interne, dan wel externe opleidingen. De beurs kent een zeer brede opzet en is daardoor interessant voor een zeer breed publiek: scholieren, studenten, herintreders, loopbaanbouwers, switchers, enz. Naast diverse demonstraties, waarin onder andere de bouwsector wordt gepromoot, presenteert de koninklijke Luchtmacht zich dit jaar met een heuse F16.

Het werven van personeel is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar voorheen nog geput kon worden uit een ruim aanbod op de arbeidsmarkt, moeten nu alle zeilen worden bijgezet om de juiste kandidaat binnen de onderneming te halen. Dit vergt meer inspanning en meer creativiteit van de functionarissen die zich met personeelswerving bezighouden. Het wordt steeds belangrijker het bedrijf te profileren als een organisatie waar iemand met plezier, trots en enthousiasme kan komen werken.
Het Ruim Baan concept sluit naadloos aan op de eisen die de markt vandaag de dag stelt aan het werven van personeel. De beurs is al jarenlang een uitstekend podium om de organisatie te presenteren aan de huidige en toekomstige arbeidsmarkt en voor exposanten dé gelegenheid gebleken om in direct contact te komen met bijvoorbeeld; schoolverlaters, switchers, herintreders, loopbaanbouwers, studenten en scholieren.

BREED CONCEPT
Ruim Baan vindt jaarlijks plaats in tien grote steden in ons land, zoals Eindhoven, Breda, Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. Door de ervaring die Organisatie Groep Zuid (OGZ) B.V. in de voorbije jaren heeft opgebouwd staat er een ijzersterke formule.
'Ruim Baan in Brabant', regio den Bosch richt zich op de brede arbeids- en onderwijsmarkt in de regio. Derhalve is dit concept zeer interessant voor organisaties in welke sector dan ook. Of men nu op zoek is naar doeners of een denker, hoog of iets lager opgeleiden, Ruim Baan trekt al jaren een zeer divers bezoekerspubliek en is juist daarom interessant. De beurs vaart wel bij dit algemene concept en zal deze opzet derhalve blijven hanteren. Toch worden bepaalde sectoren extra belicht.
De sector Transport en Logistiek telt op dit moment ongeveer 7.000 vacatures. De verwachting is dat dit aantal nog verder zal stijgen. Om dit probleem op korte maar zeker ook op lange termijn het hoofd te kunnen bieden, krijgt deze sector extra aandacht tijdens de beurs. In samenwerking met onder andere Transport en Logistiek Nederland en de Vakopleiding Transport en Logistiek wordt een speciaal plein gerealiseerd. Door een samenwerking worden de verschillende facetten van deze sector, middels een krachtige presentatie onder de aandacht gebracht van de vele duizenden bezoekers.
Op het bouwplein kan de bezoeker zich laten informeren over de verschillende facetten van het werken en het leren in de bouwsector. Ondersteund door het NVOB zijn de voorbereidingen van een actieve presentatie van verschillende overkoepelende organisaties, waaronder SBH, SPOS, SVS, STIVAKO en BOUWRADIUS, inmiddels in een vergevorderd stadium. Zo zal een stucadoor die onlangs wereldkampioen is geworden een geweldige demonstratie geven en wordt er aandacht besteed aan; hout-imitatie, marmer-imitatie, stratenmaken, timmeren en metselen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Dus ruiken, zien, horen, voelen en mogelijk ook proeven tijdens Ruim Baan in Brabant.

De zorgsector is tijdens de eerste drie edities van 'Ruim Baan in Brabant', regio Den Bosch, prominent aanwezig geweest. Het zogenaamde 'Zorgplein' heeft resultaat opgeleverd. Resultaat dat ook nu, zelfs meer dan ooit, nodig is. Daarom ontbreekt de zorgsector ook dit jaar niet op de beurs. De zorgsectoren: Thuiszorg, Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen, Gehandicaptenzorg en Geestelijke Gezondheidszorg, zullen zich presenteren op het zogenaamde zorgplein. Naast concrete banen is hier informatie te verkrijgen over het werken in de zorgsector in het algemeen en interne en externe opleidingen en stages in het bijzonder.

Door deze speerpunten kan de bezoeker zich diepgaander laten informeren over een loopbaan in een bepaalde sector. De beurs richt zich in zijn algemeenheid voornamelijk op korte termijn doelstellingen en stelt de bezoeker in staat direct een geschikte baan of opleiding te vinden. De verschillende promotiecampagnes richten zich eerder op lange termijn doelstellingen, zoals het verhogen van de instroom van bijvoorbeeld schoolverlaters in de verschillende sectoren. Zo moeten ook op lange termijn goede collega's voorhanden zijn. Collega's waar ook u dus nu dus al contact mee kunt leggen.

F16 OP DE BEURSVLOER

'Ruim Baan in Brabant', regio Den Bosch, trok vorig jaar ruim 7.100 bezoekers, een aantal dat onder andere door de aanwezigheid van de Koninklijke Luchtmacht, zij presenteren zich dit jaar met een heuse F16, naar alle waarschijnlijkheid ver overtroffen zal worden.
De bezoeker kan, door informatietechnologie op de beursvloer zelf, een snelle zoekactie uitvoeren. In no-time heeft een bezoeker een passende baan of opleiding gevonden.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rodin de Boer via telefoonnummer 040 - 297 94 94, of per e-mail middels rodin@ogz.nl. Ook kunt u voor meer informatie de website www.ruimbaanin.nl bezoeken.



Ingezonden persbericht