Gemeente Maassluis

15-10-2001

Stappende wethouders gaan met nachtbus van Rotterdam naar Maassluis

In de nacht van 20 op 21 oktober gaat de RET van start met een proef met de nachtbus gedurende 6 weken. Tijdens de proefperiode zullen er iedere zaterdagnacht 4 ritten worden gereden. De proef van de RET en de gemeente Maassluis is een gevolg van een zogenaamde Wegwijsdag in het stadhuis waaraan circa 50 leerlingen van het Maascollege deelnamen. De leerlingen kozen aan het eind van hun Wegwijsdag het project " Nachtbus ".
Na overleg tussen de RET, de JongerenRaad van Maassluis , vertegenwoordigers van het Maascollege en de gemeente Maassluis heeft het college van burgemeester en wethouders besloten akkoord te gaan met een proef met de nachtbus.
De eerste rit wordt gereden op zondagmorgen 21 oktober om 01.05 uur en met deze rit zullen de wethouders Hoogenraad van o.a. onderwijs en Keijzer van o.a. jeugdzaken meerijden. Vanaf 00.30 uur zal de eerste nachtbus klaar staan op Rotterdam CS. Belangstellenden en passagiers kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje. Om 01.05 uur zullen beide wethouders het startsein geven voor de eerste rit van De Nachtbus.
De route die de bus gaat rijden ziet er als volgt uit: Rotterdam : CS-Weena - non stop via A20 naar Maasland Viaduct, hierna naar
Maassluis : Laan 1940-1945-P.C.Hooftlaan-Lange Boonestraat-Korte Boonestraat-Marelstraat-Wagenstraat-Westlandsweg-Uiverlaan-Merellaan-K wartellaan-Lijsterlaan-Dr. Jan Schoutenlaan-Stadsmolen-Albert Schweitzerdreef ( eindhalte Stellingmolen ). De nachtbus N9 stopt in Maassluis aan de haltes van Connexxion-lijn 126, maar niet aan de halte station West. Vertrektijden Centraal Station : 01.05-02.05-03.05 en 04.05 uur. Vertrekplaats Centraal Station : Perron 00 van lijn 202 Vertrekplaats Weena : Bij de halte van N1

Tijdens de proefperiode kost een nachtbuskaartje f. 7,75 ( 3,51 ) . Tegen inlevering van dit kaartje ontvangt men een gratis bonnenboekje met aantrekkelijke kortingen bij diverse uitgaansgelegenheden. Kaartjes kunnen worden ingeleverd bij de RET Verkoop-& Informatiepunten en bij RET Klantenservice.