Gemeente Nijmegen

Werkzaamheden hoek Tarweweg / Weg door Jonkerbos

Op maandag 20 augustus 2001 is gestart met de aansluiting van het rioolstelsel op het bergbezinkbassin op de hoek Tarweweg en Weg door Jonkerbos. Volgens planning zouden de werkzaamheden, en de hiermee gepaard gaande omleidingroutes, 10 weken duren. Als gevolg van technische problemen bij de uitvoering van de rioolput op het kruispunt Tarweweg en Weg door Jonkerbos blijkt de planning van 10 weken niet haalbaar. Hierdoor blijven de omleidingroutes, zoals onderstaand aangegeven gehandhaafd tot en met week 46. Na week 46 worden de Tarweweg en Weg door Jonkerbos weer voor alle verkeer opengesteld.

Omleidingroutes
Verkeer van de Grootstalselaan richting Weg door Jonkerbos wordt omgeleid via de route Opaalstraat, Winkelsteegseweg, Hulzenseweg, Tarweweg, Nieuwe Dukenburgseweg.
Verkeer van het Jonkerbosplein (het knooppunt ter hoogte van het Philips-gebouw) richting Weg door Jonkerbos wordt omgeleid via de route Nieuwe Dukenburgseweg, Tarweweg, Hulzenseweg, Winkelsteegseweg, Opaalstraat, Weg door Jonkerbos, Grootstalselaan. Deze omleiding geldt niet voor fietsers.

Bussen en bestemmingsverkeer
Voor lijnbussen en bestemmingsverkeer richting Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Crematorium Jonkerbos, Algemene Begraafplaatsen Vredehof en Jonkerbos, Mr. Pompekliniek, GGZ en Sanadome blijft de bereikbaarheid gewaarborgd. Voor alle andere verkeer is de weg afgesloten. De politie zal controle uitoefenen op de handhaving van deze maatregel.
Ook de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Hulzenseweg en Tarweweg blijft voor alle verkeer gewaarborgd. De bereikbaarheid is op de bebording van de omleidingroute aangegeven.