Gemeente Breda

18-10-2001

Najaarskermis in Breda
Het is weer zover! Van 20 tot en met 28 oktober is het kermis op het Chasséveld in Breda. De voorbereidingen zijn in volle gang en op zaterdag 20 oktober om 13.00 uur gaat het jaarlijkse kermisvermaak echt van start. Wie een rondje mee wil draaien, oliebollen wil kopen of in de botsautos wil moet 28 oktober vóór 23.00 uur op het Chasséveld zijn geweest. Daarna verdwijnt de kermis weer uit Breda.

Spektakel
Ook dit jaar komen er weer veel en vooral spectaculaire attracties naar Breda. Zo is er het grootste reuzenrad van Europa. Op het hoogste punt maar liefst 54 meter hoog. Bij helder weer geeft dat een prachtig uitzicht over de stad. Voor de durfals onder ons is er de Space Fall en het Sling Shot. Wie in de bakjes van de Space Fall stapt staat een vrije val van 43 meter te wachten. Ook degene die in de Sling Shot stapt moet geen hoogtevrees hebben. Deze bungee brengt twee mensen omhoog in een soort kogel. Op het hoogste punt wordt de spanning van de twee grote elastieken gehaald. Het resultaat is minutenlang tussen hemel en aarde heen en weer geslingerd worden.

Nostalgie
Als tegenhanger van al dit moderne vermaak is er op de kermis ook een attractie die velen nog uit hun jeugd zullen kennen. Nostalgie in de vorm van een zweefmolen. Ook een bezoek aan het Crazy Hotel mag niet ontbreken. Van de ene naar de andere ruimte lopen in een fantasiewereld en uiteindelijk via een glijbaan deze wereld weer verlaten. De kermis in Breda heeft bovendien twee kansspelen naar de kermis weten te halen die behalve in Tilburg nog nergens anders in Brabant geweest zijn. Uw geluk beproeven kan bij het Postbodespel en het Bel-en-win-spel.

Verder staan er natuurlijk de Cake Walk en de Autoscooter. Voor de kinderen is er een kindercarrousel, de mini cars en een emmerspel maar ook het ouderwetse blikgooien ontbreekt niet. Uiteraard zijn er ook weer gok- en behendigheidsspelen, naast de bekende kramen met oliebollen, vis, suikerspinnen, poffertjes en nougat.

Vuurwerk
De kermis is op zaterdag 20 en zondag 21 oktober open van 13.00 uur s middags tot middernacht. De rest van de week gaan de attracties al om 12.00 uur open tot 24.00 uur. De laatste zondag, 28 oktober, sluit de kermis om 23.00 uur. Op donderdagavond om half tien s avonds wordt op het terrein van het voormalige Turfschip een grootste vuurwerkshow gehouden.

Fietsenstalling
Iedereen die de kermis wil bezoeken wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Voor de fietsen is ook dit jaar weer een mobiele fietsenstalling geplaatst aan de overzijde van de ABN AMRO. Tijdens de openingsuren van de kermis kan men zijn fiets daar bewaakt stallen. Politie en stadswachten zijn tijdens de kermis permanent aanwezig op het kermisterrein. Gedurende de kermis wordt het Chasséveld ingericht als eenrichtingsverkeer. Verkeer kan vanaf de Claudius Prinsenlaan het Chasséveld inrijden en verder rijden via de Nassausingel. Het Parkeerbedrijf zal extra controleren op foutparkeren rondom het kermisterrein.

Parkeren
Na afloop van de kermis wordt het Chasseterrein zo snel mogelijk weer opgeruimd en ingericht als parkeerterrein. Donderdagmiddag 1 november om uiterlijk vier uur is het Chasséterrein weer volledig beschikbaar. De skaters kunnen dan ook weer op het Chasséveld terecht.

Breda, 18 oktober 2001