Ingezonden persbericht

Stuur deze mail door aan zoveel mogelijk anderen

DEMONSTRATIE TEGEN DE OORLOG ZATERDAG 20 OKTOBER

Uit het persbericht van het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog':

Op zaterdag 20 oktober vindt om 14.00 uur in Amsterdam de landelijke demonstratie tegen de oorlog in Afghanistan plaats. Verder is er vanuit het Platform een brief aan de regering gestuurd waarin aangedrongen wordt op het beeindigen van de oorlog. Ook werd een toelichting gegeven op het ontbreken van een rechtsgrond voor de huidige acties van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tegen Afghanistan.

Zaterdag 20 oktober: landelijke demonstratie in Amsterdam

Het programma voor de manifestatie bestaat uit een aantal toespraken van autochtone en allochtone sprekers op de Dam, gevolgd door een demonstratieve tocht van ongeveer een uur, waarna op de Dam een afsluiting met sprekers en muziek volgt. Karel Glastra van Loon zal optreden als presentator.

De demonstratie wordt georganiseerd door het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog'. Dit Platform organiseerde op 30 september reeds een grote landelijke manifestatie in Amsterdam.

Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' groeit

Het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' is een brede coalitie van vredes- en solidariteitsgroepen, maatschappelijke organisaties, migrantengroepen en kerkelijke- en religieuze groeperingen. Inmiddels hebben zich al ruim 180 organisaties bij het Platform aangesloten.

Het Platform is verheugd over het feit dat GroenLinks naar aansluiting bij het Platform zoekt en zich beraadt op de wijze waarop ze deel kan nemen aan de demonstratie van aanstaande zaterdag.

Het programma van de demonstratie ziet er op het moment als volgt uit:

14.00 uur : op de Dam - muziek en sprekers
14.30 uur : start demonstratieve tocht (Dam, Muntplein, Weteringschans, Marnixstraat, Rozengracht, Dam) 16.00 uur : terug op de Dam - beperkt aantal sprekers en muziek 17.00 uur : einde

DEMONSTRATIE TEGEN DE OORLOG ZATERDAG 20 OKTOBER

Stuur deze mail door aan zoveel mogelijk anderen