Gemeente Leiden

Leidse College helpt vrijwillig in Wereldwinkel

Zaterdag 20 oktober a.s. zal het Leidse college van Burgemeester en Wethouders vrijwillig meedraaien als gastverkoper in de Wereldwinkel Leiden, Burgsteeg 12.

In het kader van het Internationale Jaar van de Vrijwilligers heeft de Wereldwinkel bekende Leidenaars gevraagd om als vrijwilliger enkele uren te komen helpen achter de toonbank. Zo hebben in september o.a. Peter Labrujère en Elco Brinkman hun diensten aangeboden. Ook het college van B&W van Leiden heeft graag aan het verzoek voldaan, vooruitlopend op de activiteit op zaterdagmiddag 3 november aanstaande. Dan zullen de Leidse raadsleden de handen uit de mouwen steken bij een aantal Leidse vrijwilligersorganisaties, op initiatief van het Lokaal Comité Internationaal Jaar van de Vrijwilligers. Het rooster voor zaterdag 20 oktober a.s. ziet er als volgt uit: 10.00-11.00 wethouder Jan Laurier
11.00-12.00 wethouder Hans Buijing
12.00-13.00 burgemeester Jan Postma
14.00-15.00 wethouder Alexander Pechtold
15.00-16.00 wethouder Rogier van der Sande
16.00-17.00 wethouder Ron Hillebrand

Door bekende Leidenaars te vragen in de winkel te komen helpen, wil de Wereldwinkel Leiden aandacht vragen voor de inzet van haar vrijwilligers, maar hoopt ook dat anderen hierdoor gemotiveerd worden zich als vrijwilliger aan te melden.

De Wereldwinkel wordt draaiende gehouden door een enthousiast team van 50 vrijwilligers. Zij draaien winkeldiensten, maar gaan ook naar beurzen voor inkoop van producten uit ontwikkelingslanden, geven voorlichting en organiseren lezingen en zij richten de winkel en de etalage zelf in. Ook de voorbereidingen op de komst van de euro zijn door vrijwilligers gedaan.