Ingezonden persbericht

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

LEEFKWARTIER

Extra lange opening:

Zondag 21 oktober van 14:00 tot 23:00 uur

Het leefkwartier is elke dag tot 28 oktober tussen 18:00 en 19:00 uur geopend.

Tijdens de opening op 21 oktober: Special appearance van Dylan Graham met de klanken uit zijn G3.

Compressie Ruimte

2e Boomdwarsstraat 8 hs

Amsterdam Tel: 06-18819498

Email: compressieruimte@park.nl

Leefkwartier is een tentoonstelling van Justin van Duurling en Joris Brouwers.

Beide kunstenaars plaatsten een eigen leef set in de kale casco van de Compressie Ruimte.

Van Duurling ziet zijn fictieve personage letterlijk verdwijnen in de resten van wat een kantoor had kunnen zijn. De kunstenaar toont de sporen van gedrevenheid die ten grondslag liggen aan onze ondernemingen. De leegte waardat toe kan leiden levert een prachtig beeld op.

Brouwers bouwt als levenstijl. Zonder vaste verblijfplaats, heeft hij een continuiteit weten op te bouwen in het vormen van tijdelijke ruimtes. Bruikbare voorstellen.


* * * * * * * * * * * * * * * * * *


* * * *

COMPRESSIE RUIMTE is een tentoonstellingsruimte voor kunstenaars voor wie het essentieel is om buiten de gangbare reeds bestaande kanalen te opereren.

Daardoor ontstaan concepten die als project op zichzelf ook een kunstwerk zijn en stelling nemen naar het publiek, de samenleving en de omgeving waarin ze gepresenteerd worden.

Aangezien de ruimte zelf een dominante persoonlijkheid vertolkt, is een belangrijk punt de manier waarop er met de ruimte omgegaan wordt. De omgeving is bepaald geen naar de achtergrond verdwijnende witte kubus.

Een oplossing moet gemaakt worden. Het is een interactie tussen de ruimte en de tentoongestelde werken, die contrasteren en/ of een eenheid vormen.

De ruimte leidt tot een werk en het werk vormt een nieuwe versie van de locatie. Het werk en de omgeving vormen 1 beeld.

COMPRESSIE RUIMTE is een initiatief van de kunstenaars Yasmijn Karhof en Jasper van den Brink.