Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 20 en 21 oktober 2001

---


* Weekendoverzicht
Gendt - Vechten om muziekkeuze
Vrijdagmiddag rond halfzes ontstond in een woning aan de Bergakker te Gendt ruzie tussen een oom en zijn neef over de keuze van een opgezette muziek-cd. De 44-jarige oom uit Nijmegen was op visite en was het niet eens met de keuze van de muziek van zijn 23-jarige neef. Hij haalde de cd uit de speler en plaatste een andere cd. Deze werd weer door de neef verwijderd en in de tuin gegooid. De oom brak daarop de cd van zijn neef doormidden. Die ontstak in woede en gaf zijn oom een paar rake klappen in het gezicht. Dat leverde hem onder andere een behoorlijk blauw oog op. Hij deed aangifte bij de politie, die vervolgens de neef overbracht naar het politiebureau. Na verhoor en overleg met justitie ging hij huiswaarts met een bekeuring van f500,=.
Andelst - Caravans uitgebrand
Zaterdagnacht omstreeks halfeen werd bij de politie gemeld, dat achter een loods aan de Engelandstraat te Andelst twee caravans in brand stonden. De ter plaatse aanwezige brandweer kon niet voorkomen, dat beide caravans volledig in de as werden gelegd. Een wand van de loods werd door het vuur beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Bemmel - Poging tot doodslag met auto
Omstreeks halftwee zaterdagnacht werden in de Van Ambestraat te Bemmel een 25-jarige Bemmelnaar met zijn vriendin op straat aangesproken door de inzittenden van een witte auto met een Duits kenteken. Drie inzittenden stapten uit en sloegen de Bemmelnaar in elkaar. Ongeveer 20 bezoekers van een naburig café namen het voor hun plaatsgenoot op en koelden hun woede op de auto, waarmee de aanvallers inmiddels probeerden te vluchten. Alle ruiten werden eruit geslagen. De "vluchtende auto" reed in op het publiek eromheen. Daarbij werden minstens drie personen geraakt, waaronder de eerder mishandelde Bemmelnaar. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Westervoort - Rijden onder invloed
Zaterdagmorgen, omstreeks 02.00 uur, controleerde de politie op de Broeklanden te Westervoort een 21-jarige automobilist uit Westervoort. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd waarop hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,9 promille. Nadat proces-verbaal was opgemaakt werd hij een uur later weer op vrije voeten gesteld.
Heteren - Fietser gewond bij eenzijdig ongeval. Zaterdag, omstreeks 15.40 uur kwam op de Kastanjelaan te Heteren ter hoogte van een wegversmalling een 30 jarige fietser uit Arnhem ten val. Kennelijk had hij de wegversmalling niet gezien. Ten gevolge van de val liep hij een gebroken sleutelbeen, een snijwond en enkele schaafwonden op.
Zetten en Zevenaar - Aanhouding wegens belediging. Op zondag, omstreeks 00.35 uur werd in Zetten op het Schweitzerpark een 18-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens belediging van twee politieagenten. De agenten werden beledigd omdat zij een andere persoon bekeurden voor het gebruik van alcoholhoudende drank op de openbare weg. Na verhoor werd verdachte heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In Zevenaar werd op de Mozartlaan op zondag, omstreeks 03.00 uur, een 43 jarige inwoner van Zevenaar aangehouden wegens belediging van twee politieagenten. De agenten waren ter plaatse in verband met geluidsoverlast. Na verhoor werd verdachte heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl