Gemeente Roermond

Roermond, 15 oktober 2001

Roermondenaar ontmoet kroonprins Willem-Alexander en Máxima!

Maandag 22 oktober a.s. zullen kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta in het kader van haar kennismaking met Nederland een werkbezoek brengen aan de provincie Limburg. Naast Maastricht en Nuth is ook aan de stad Roermond de eer te beurt gevallen het koninklijk paar te verwelkomen. Toen het college van B&W het verzoek kreeg werd uiteraard positief gereageerd. Het bezoek in Roermond zal vooral in het teken staan van de buurtnetwerkorganisaties; verenigingen die op allerlei gebieden actief zijn in de buurt, wijk of stad.

Programma Roermond

Het koninklijk paar arriveert per helikopter in Roermond, waar zij worden ontvangen door gouverneur Baron van Voorst tot Voorst. Vanaf de parkeerplaats bij hockeycomplex Concordia rijdt de blauwe koninklijke bus de volgende route: Burgemeester Geuljanslaan, Bisschop Lindanussingel, Roersingel, Roerkade en draait vervolgens via de Kraanpoort de Markt op. Aangekomen bij het stadhuis worden Willem-Alexander en Máxima ontvangen door burgemeester Kaiser. Dit is rond de klok van 13.00 uur gepland. Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging o.l.v. dirigent W. Schepers brengen vervolgens het Limburgs Volkslied ten gehore. De markt wordt deze dag trouwens geheel vrijgehouden voor het publiek, dat in grote getale wordt verwacht.
In het stadhuis wordt het verloofde paar voorgesteld aan het college van Gedeputeerde Staten van Limburg, de fractievoorzitters uit Provinciale Staten en aan het college van burgemeester en wethouders van Roermond. Dat gebeurt in de Statenzaal. In de Tuinzaal zijn verschillende organisaties aanwezig om een zo breed mogelijk beeld te geven van wat er in Roermond zoal gebeurt op vrijwilligersgebied, te weten judoclub Kai in Sho, de Seniorenraad ('t Paradies), jeugd- en jongerenwerk Roermondse Veld, het Moedercentrum en stichting De Sterrenberg. Bij elke organisatie zal het verloofde paar tekst en uitleg krijgen van de aanwezige verenigingsleden. Omstreeks 14.00 uur is de afsluiting van het bezoek gepland. Het paar gaat weer naar buiten en wordt daar toegezongen door theatergroep 'Savannah', die enkele Argentijnse liedjes ten gehore zal brengen. Volgens artistiek leider H. Graus zullen deze bij Máxima zeker een blik van herkenning opleveren! Daarna stapt het paar in de koninklijke bus om haar werkbezoek te vervolgen richting het zuiden van onze provincie.
Diezelfde avond is op de Nederlandse televisie tussen 19.30 en 19.55 uur een samenvatting te zien van het werkbezoek aan Limburg, uitgezonden door de NOS.

Dienstverlening stadhuis

Het publieke gedeelte van het stadhuis zal gewoon bereikbaar zijn. Wij adviseren u echter om zoveel mogelijk voor 12.00 uur te komen om een bouwvergunning aan te vragen of andere zaken te regelen, omdat tijdens het bezoek de veiligheidsmaatregelen zullen worden verscherpt. En dat kan wellicht tot vertraging leiden.

Verkeersmaatregelen Markt en omgeving

Vanaf zondagochtend 21 oktober zal de Markt i.v.m. de voorbereidende werkzaamheden voor de helft (stadhuiszijde) worden afgesloten. Vanaf maandagochtend 22 oktober 6.00 uur zal de Markt autovrij zijn. Auto's die daarna nog op de Markt staan geparkeerd, lopen het risico te worden weggesleept. Vanaf 9.00 uur zal er een gehele afsluiting van de Kraanpoort en Markt plaatsvinden. Deze wordt rond de klok van 15.00 uur of zoveel eerder als mogelijk weer opgeheven.

Uiteraard stelt het college van burgemeester en wethouders het zeer op prijs wanneer bewoners langs de route en op de Markt willen vlaggen. Samen met u kijken wij al uit naar een zonnige en mooie dag!