Politiebericht Friesland: Friesland 22-10-2001
Politieberichten van 21/10 (13.00) t/m 22/10 (07.00)

Oosterwolde: inbraak auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Kuunderhof. Het raampje in de linker achterportier werd geforceerd. Ontvreemd werd de hoedenplank, inclusief twee luidsprekers. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Oosterwolde.

Raard: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 12.50 vond een eenzijdige aanrijding plaats tussen Bannerhus en de Tange onder Raard. Een 21-jarige automobiliste uit Dokkum reed richting Sijbrandahuis en raakte in een bocht van de weg. De vrouw is, met lichte verwondingen, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De auto is uit de sloot gehaald.

Sneek: inbraak auto
Zondagochtend werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Jasker. Het betreft een cabrio. Het dak aan de achterzijde werd opengesneden. Ontvreemd werd de hoedenplank, inclusief twee luidsprekers. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoner van Sneek.

Hollum: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 20.50 uur fietsten een 24-jarige inwoner en een eveneens 24-jarige inwoonster van Kampen over de rijbaan van de Oranjeweg in de richting van Hollum. De man reed links, de vrouw rechts. Alleen de man had een brandend achterlicht. Vanaf de uitrit van Ons hol kwam een 20-jarige automobilist uit Ballum. Hij heeft de op de Oranjeweg fietsende fietsers niet gezien en reed rechtsaf de Oranjeweg op. Hierbij nam hij de bocht aan de ruime kant en reed tegen de inwoner van Kampen aan. De man kwam tegen de voorkant van de auto, viel eraf en kwam in de berm terecht. De inwoner van Kampen is eerst per ambulance naar de huisarts vervoerd. Later op de avond is de man per helikopter, met een gekneusde nier, naar het MCL te Leeuwarden overgevlogen.

Houtigehage: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 15.50 uur reed een 47-jarige automobilist uit Marum in westelijke richting over de Folgersterloane. Een 26-jarige automobilist uit Boelenslaan ging in oostelijke richting. Toen de inwoner van Marum het kruisingsvlak opreed van de door hem bereden weg en het Luchtenveld, met de bedoeling zijn weg over de Folgersterloane te vervolgen, sloeg de inwoner van Boelenslaan plotseling voor hem linksaf. Een flankaanrijding was het gevolg. Een 41-jarige vrouwelijke inzittende uit Marum klaagde over pijn in de borst. De inwoner van Boelenslaan had een wond aan het hoofd. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na behandeling konden beiden huiswaarts keren. Beide wagens zijn total loss.

Drachten: mishandeling
Zaterdag omstreeks 21.15 uur fietst een 18-jarige inwoner van Drachten vanuit Drachtstercompagnie, over de Folgeralaan, in de richting van Drachten. Hier komen hem vijf fietsende jongens tegemoet. Voor op twee, daarachter drie. Een van de voorste twee vraagt om geld. De Drachtster zei dat hij geen geld bij zich had. Toen de achterste drie fietsers voorbijkwamen gaf de buitenste fietser de Drachtster een vuistslag. Hierdoor kwam de aangever ten val. Hij liep schaafwonden op, een gekneusde rechterkaak en een vrij diepe wond aan zijn kin. Toen twee jongens op hem af kwamen heeft de Drachtster zich verdedigd, al snel kon hij op de fiets er vandoor. De jongens hebben hem nog even achtervolgd, maar staakten deze al snel. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en zondag aangifte gedaan.

Bakhuizen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreeks 15.35 werd een 51-jarige automobilist uit Hemelum gecontroleerd op de Havenstraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 990 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oudehaske: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreeks 17.40 uur reed een 31-jarige automobilist uit Oudehaske over de Nije Fjildwei. In een bocht naar rechts, net voor Oudehaske, raakte de man de berm, raakte de controle over het stuur kwijt, schampt een lantaarnpaal en komt achterste voren tot stilstand. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nieuweschoot: eenzijdig ongeval
Zondag omstreeks 18.15 uur reed een 19-jarige automobilist uit Heerenveen over de Rotstergaastweg. Hierbij kwam de bestuurder met de banden in de berm. Door vermoedelijk te hard sturen kwam de man in de andere berm terecht. Hierbij reed hij tegen een lantaarnpaal en een boom. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij al snel (schaafwonden) werd ontslagen. De auto is afgesleept.

Drachten: steekpartij
Zondag omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij op het AZC aan het Noorderend. Ter plaatse gekomen bleek een 27-jarige inwoner van Drachten op de oprijlaan door twee verdachten te zijn gestoken in de rug, aan de linker- en rechterzijde. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche heeft de steekpartij in onderzoek.

Leeuwarden: diefstal auto
In de nacht van zondag op maandag is een zwarte Nissan Silvia, met het kenteken GG LR 05, gestolen. De auto stond geparkeerd op het Willem Alexanderplein. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272