Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 oktober 2001

Brand in ateliers Lisse (D1)
Op vrijdag 19 oktober rond 21.55 uur brak brand uit in ateliers in drie voormalige noodlokalen op een binnenterrein aan de Zwaluwstraat. De brandweer bestreed het vuur met meerdere bluseenheden. De bewoners aan de Ooievaarstraat werden tijdelijk geëvacueerd Zij werden opgevangen in het Poelhuijs. Rond 23.45 uur konden zij weer naar hun woning terug. Bij de brand kwam op het terrein een geringe hoeveelheid asbest vrij. Het terrein werd door de gemeente afgezet. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Mishandeling Hillegom (D1) Twee bekenden van elkaar, twee knapen van 19 en 17-jaar uit Hillegom, vlogen elkaar op vrijdagavond 19 oktober rond 23.25 uur op de Hoofdstraat in de haren. Bij deze schermutseling werd een ruit van een bank en een ruit van een auto vernielt. De 19-jarige liep een slagaderlijke bloeding op. In een ziekenhuis werden hechtingen geplaatst. Zijn tegenpartij liep liep eveneens licht letsel op. De politie stelt een onderzoek in naar dit incident.

Buurtopstootje Hillegom (D1)
Op zondag 21 oktober rond 01.00 uur ontstond in de Midea een opstootje tussen enkele buurtbewoners. Een ruit werd ingegooid, er werd geslagen met een schep en een bewoner werd achternagezeten met een bijl. De politie kwam tussen beide om de partijen te scheiden. Zij hield drie kemphanen aan, een 31,35 en 40-jarige Hillegommer. Na het verhoor werden zij in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding van de strubbelingen.

Bromfietser loopt beenletsel op Voorhout (D1)
Een 37-jarige taxichauffeur uit Noordwijkerhout reed op zondag 21 oktober rond 01.30 uur op de Herenstraat naar de linkerkant van de weg om daar te stoppen. Een tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Sassenheim moest daarop vol in de remmen. Hij raakte de taxi niet maar ging wel met zijn bromfiets onderuit. Daarbij liep hij beenletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Fietser aangereden Noordwijk (D1) Tijdens het oversteken via de fietseroversteekplaats op de kruising Van Berckelweg, Van Mortelstraat en de Gooweg, werd op zondag 21 oktober rond 09.00 uur een 60-jarige Noordwijker aangereden door een 22-jarige automobiliste uit Noordwijk. De fietser liep daarbij verwondingen op aan rug, hoofd, schouder en been. Hij werd naar het LUMC vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Daarbij wordt ook bekeken welke partij een rood verkeerslicht zou hebben genegeerd.

Woninginbraken Lisse (D1)
In een zelfde tijdvak, in de middag of avond van zondag 21 oktober, werd ingebroken in een woning aan de Leharstraat en een woning aan de Veldhorstraat. Verbreking van een raam en een deur was nodig om binnen te kunnen komen. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er uit de woningen gestolen is.

Vrachtwagenchauffeur maakt onder invloed brokken Rijnsburg (D2)
De politie hield op vrijdag 19 oktober rond 19.15 uur op het veilingterrein Flora een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Katwijk aan. Bij het inparkeren was het misgegaan. Hij raakte een andere vrachtauto en een personenauto. De bedrijfsbeveiliging van veiling Flora greep in toen zij ontdekte dat de man onder invloed was. De Katwijker kwam bij de ademanalyse aan het bureau tot 955 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Ongeval Katwijk (D2) Op vrijdag 19 oktober rond 19.30 uur ontstond een ongeval op de kruising Hoorneslaan met de Biltlaan Noord. Een 38-jarige automobilist uit Katwijk reed bij rood licht de kruising op en kwam daar in botsing met een 85-jarige automobilist uit Katwijk. De bejaarde automobilist raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het LUMC. De 38-jarige automobilist bleek gedronken te hebben. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 295 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Verdachten vernielingen aangehouden Katwijk (D2)
Op het spoor gezet door een oplettende buurtbewoner, hield de politie op zaterdag 20 oktober rond 04.10 uur, drie jongens aan die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de vernieling van twee ruiten van flats. Na de melding van de buurtbewoner trof de politie een ingeslagen ruit aan bij de Krulder en bij de Windvang. Ook werd een afgebroken vlaggenmast aangetroffen. De drie knapen waren echter spoorloos. Na ongeveer een half uur zoeken werden de drie gevonden. Tegenover de politie gedroegen zij zich uiterst recalcitrant. Na het verhoor werden zij in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld.

Auto te water na botsing Leimuiden (D3) Op vrijdag 19 oktober om 16.15 uur is een 54-jarige man uit Nieuw Vennep met zijn personenauto na een botsing met een 33-jarige bestuurder van een personenauto in de sloot naast de Vriezenweg in Leimuiden terechtgekomen. De 33-jarige bestuurder uit Leimuiden verleende op de kruising Vriezenweg, Willem van der Veldeweg geen voorrang aan de voor hem van links komende 54-jarige man. Hierdoor ontstond tussen beide een aanrijding. Door de aanrijding raakte de 54-jarige man de macht over het stuur kwijt waarbij hij met zijn voertuig twee maal over de kop sloeg, door de rechts van de weg gelegen berm rolde en uiteindelijk op zijn kop in de sloot terechtkwam. De 54-jarige man kon zijn voertuig zelfstandig verlaten. De beide mannen hebben geen letsel overgehouden aan de aanrijding. De Politie Hollands Midden heeft proces-verbaal opgemaakt en heeft een verkeerstechnisch onderzoek ingesteld.

Aanrijding met gewonde Leimuiden (D3)
Op zaterdag 20 oktober om 11.00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op de herenweg in Leimuiden waarbij een 45-jarige bestuurster van een motorfiets gewond is geraakt. De 45-jarige vrouw op de motor wilde op de Herenweg een auto links inhalen toen de auto opeens linksaf sloeg om een inrit van een tuincentrum in te rijden. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurster van de motor is met lichte verwondingen door de ambulance naar het LUMC ziekenhuis gebracht. De 41-jarige automobilist uit Uithoorn had geen lichamelijk letsel. De politie heeft een registratieset opgemaakt van de aanrijding.

Rijden onder invloed van drugs Roelofarendsveen (D3) Op zondag 21 oktober om 20.15 uur is op de Rijksweg A4 ter hoogte van Roelofarendsveen een 37-jarige bestuurder uit Lelystad door de Politie Hollands Midden gecontroleerd en aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs.De bestuurder gaf toestemming aan de politie om de auto te doorzoeken waarbij in de auto 2 cilinders met GHB (vloeibare drugs) werden aangetroffen. Een arts heeft bij de bestuurder op het bureau een bloedproef en een urinetest afgenomen. De drugs is inbeslag genomen. De man is heengezonden met een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

Zwaailicht Roelofarendsveen (D3) Op maandag 22 oktober om 01.30 uur zagen surveillerende agenten op Populierenlaan in Roelofarendsveen een auto rijden met een opvallend inwerking zijnd blauw zwaailicht op het dak van zijn auto. Toen de bestuurder werd staande gehouden bleek dat de 19-jarige bestuurder uit Oude Wetering onder invloed was van alcohol. Bij een blaastest op straat gaf de alcoholtester een "A"- indicatie. De man werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Op het bureau blies de man 250 ug/l. Dit bleek goed voor een boete van Fl. 410,- en een rijverbod van 1 uur. Het zwaailicht is inbeslaggenomen. Voor het rijden met zwaailicht zal apart proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed Leiden (D4) Een 40 jarige automobiliste uit Zoeterwoude-dorp is zondag 21 oktober omstreeks 23.45 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De vrouw werd gecontroleerd omdat zij met haar auto op de Hoge Rijndijk reed zonder licht te voeren. De vrouw werd door de agenten op de Willem van de Madeweg gecontroleerd. Op het politiebureau bleek dat de vrouw een ademalcoholgehalte had van 1015. De kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien is haar rijbewijs ingevorderd. Dezelfde vrouw werd later in de nacht toch nogmaals aangetroffen op de Europaweg. Wederom is ze aangehouden. Ditmaal werd ook de auto inbeslaggenomen.

Aanrijding Leiden (D4) Een 42-jarige Leidse bromfietser is vrijdagavond 19 oktober rond 22.48 uur onder invloed van alcohol tegen een stadsbus aangereden op de Montgomerystraat. De bromfietser hield niet voldoende rechts en reed tegen de bus aan. De Leidenaar moest met twee hoofdwonden en een gebroken arm naar het Rijnlandziekenhuis worden overgebracht. Hij verklaarde zelf veel alcohol te hebben gedronken.

Mishandeling Leiden (D4) Een 28-jarige Voorschotense is vrijdagavond 19 oktober rond 23.30 uur door een nog onbekend meisje mishandeld. De Voorschotense liep met haar vriend over de Steenstraat. Een jongen met achterop een meisje fietste langs hun heen. Hierbij sloeg het meisje dat achterop zat tegen het hoofd van de Voorschotense. Toen zij hier wat van zei, stapte het meisje af en sloeg en schopte haar diverse malen. Ook maakte ze de fiets die de Voorschotense bij zich had, kapot. De Voorschotense heeft aangifte van mishandeling en vernieling gedaan.

Aanhoudingen Leiden/Voorschoten (D4) De politie heeft zaterdagavond 20 oktober een 22-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een geluidswand en mishandeling van een 18-jarige Voorschotenaar. De politie kreeg een melding dat er bij het Station De Vink harde geluiden te horen waren. Achter de fietsenstalling bij het Trompplein werd de Leidenaar aangetroffen. De 18-jarige Voorschotenaar deed aangifte van het feit dat hij op zaterdagvond 20 oktober rond 21.30 uur een kopstoot van een man kreeg. Dit gebeurde ook bij Station De Vink. De Voorschotenaar kwam onderaan de trap bij het station een groep jongeren tegen van wie een van hen hem zonder aanleiding een kopstoot gaf. In verband met de vernieling zijn ook een 15- en een 17-jarige Leidenaar aangehouden.

Aanhouding Leiden (D4) Een 15-jarige Leidenaar is zaterdagvond 20 oktober aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van beroving met geweld. Hij zou op genoemde datum een drietal personen beroofd hebben in de omgeving van de Beestenmarkt, waarbij hij ook een kopstoot zou hebben uitgedeeld.

Verkeersongeval Ter Aar (D5)
Een 20-jarige scooterrijder uit Langeraar is op zaterdag 20 oktober omstreeks 01.35 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 38-jarige automobiliste uit Ter Aar. De Ter Aarse reed over de Oostkanaalweg komende uit de richting van de Schilkerweg. Op de T-kruising met de Oude Kerkepad sloeg zij linksaf waarbij ze vermoedelijk de tegemoetkomende scooterrijder over het hoofd zag. De scooterrijder werd met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Rijden onder invloed Zwammerdam (D5) De politie heeft op zaterdag 20 oktober omstreeks 21.10 uur een 28-jarige snorfietser uit Zwammerdam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Politie en ambulancepersoneel reden naar de Steekterweg alwaar een man naast zijn bromfiets zou liggen. Op heft fietspad ter hoogte van de kruising met het Goudse Rijpad troffen ze de man zittend op de snorfiets aan. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik nam de politie een blaastest af bij de snorfietser. De test gaf een resultaat aan van 780 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de snorfietser is proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod.

Mishandeling Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zondag 21 oktober omstreeks 04.20 uur een 20-jarige Alphense aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenote. In een horecagelegenheid aan de Julianastraat zou de 21-jarige Alphense volgens een getuigenverklaring zonder aanleiding haar plaatsgenote hebben geslagen. De 18-jarige Alphense heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op maandag 22 oktober omstreeks 22.20 uur een 29-jarige automobilist uit Delfgauw aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen dat de automobilist tegen de richting in de Hooftstraat in wilde rijden. De automobilist werd staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. Deze gaf een resultaat aan van 570 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zes uren.

Verdachte aanranding aangehouden Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zaterdag 20 oktober omstreeks 12.00 uur een 17-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van aanranding van een 23-jarige jarige Alphense. De vrouw liet omstreeks 11.00 uur haar hond uit in het Bospark toen zij werd lastiggevallen door een fietser. Onmiddelijk belde de vrouw een vriend die werkzaam is bij de politie en vervolgens de meldkamer van de politie en gaf het signalement op van de fietser. De ter plaatse gekomen vriend kon na een korte achtervolging op de Dillenburg de verdachte aanhouden op de Anna van Burenlaan en overdragen aan de geallarmeerde agenten. De verdachte is inverzekeringgesteld. Inmiddels heeft ook een 17-jarige vrouw uit Nieuwkoop aangifte gedaan van poging aanranding op de Prins Bernhardlaan die zaterdagmorgen.

Beroving/bedreiging Boskoop (D6) Een 40-jarige Waddinxvener is zaterdagavond 20 oktober rond 23.15 uur op de Linnaeusweg bedreigd en beroofd door drie personen. Het slachtoffer liep over het Dijkje parallel aan het Lindelaantje in de richting van Boskoop. Hierbij liepen drie jongens achter hem aan. Bij het hek voor het Lindelaantje voegden twee scooterrijders zich bij de drie jongens. Door de twee scooterrijders, met elk een passagier achterop, werd de man achtervolgd tot aan de Linnaeusweg. Op de Linnaeusweg werd hij door drie van de personen gedwongen geld af te staan onder bedreiging van wapens.

Mishandeling Boskoop (D6) Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober zodanig mishandeld dat hij in het Groenehartziekenhuis moest werden opgenomen. De ruzie ontstond in een horecagelegenheid waar het slachtoffer iets kapot gemaakt zou hebben. Vervolgens zouden meerdere mensen hem hebben mishandeld, zowel in de horecagelegenheid als daar buiten. In het ziekenhuis werden gekneusde ribben, vermoedelijk een hersenschudding en diverse wondjes aan het gezicht, armen en handen geconstateerd.

Aanrijding Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een 22-jarige Nieuwerkerkse is vrijdagavond 19 oktober met de fiets gevallen na een aanrijding met een scooter. Zij reed over het fietspad langs de Batavierlaan. Een personenauto reed haar tegemoet. Vanachter de personenauto vandaan kwam ook een scooter haar tegemoet rijden die de auto via het fietspad wilde inhalen. Een aanrijding tussen de fietster en de twee jongens op de scooter volgde. De bestuurder van de personenauto en de scooterrijder zijn hierop gestopt, informeerden naar haar toestand en zijn vervolgens direct weer doorgereden. De Nieuwerkerkse bleek later in het ziekenhuis ene hersenschudding, schouderletsel en diverse blauwe plekken aan de aanrijding te hebben overgehouden. De politie wil graag in contact komen met de twee jongens die op de scooter zaten en de bestuurder van de auto.

Openingstijden politiebureau Boskoop (D6) Met ingang van donderdag 1 november wijzigen de openingstijden van het politiebureau aan het Torenpad. Op doordeweekse dagen is het bureau van 09.00 tot 12.30 uur geopend (voorheen was dat tot 15.00 uur). Het aantal uren dat het bureau minder geopend is voor het publiek, komt ten goede van politie op straat in de gemeente Boskoop.

Te veel alcohol Gouda (D7)
Een 28-jarige automobilist uit Gouda reed zaterdag 20 oktober rond 3.30 uur met te veel alcohol op over de Nieuwe Gouwe O.Z. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 460 ug/l. De Gouwenaar kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Man bedreigd en beroofd Gouda (D7)
Een 20-jarige man uit Gouda heeft aangifte gedaan van beroving met bedreiging op zondag 21 oktober rond 5.125 uur. De Gouwenaar heeft verklaard dat hij op de Korte Noodgodsstraat door een man met een steekvoorwerp werd bedreigd. Die man eiste geld en de Gouwenaar heeft dat ook afgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser onder invloed Lekkerkerk (D8) Een 29 jarige bromfietser uit Lekkerkerk is vrijdag 19 oktober omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd op de Talmastraat gecontroleerd omdat hij op zijn bromfiets reed zonder licht te voeren. Bij de ademanalyse bleek hij een ademalcoholgehalte te hebben van 535. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Fietser te water Bergambacht (D8) De politie kreeg op zaterdag 20 oktober omstreeks 07.30 uur een melding dat er een fiets en persoonlijke spullen aan de walkant van de Benedenberg had aangetroffen. De duikploeg van de brandweer heeft het water tevergeefs afgezocht naar de fietser. Via de postcode die in de fiets gegraveerd stond kwamen agenten achter het mogelijke huisadres van de fietser. Daar bleek dat de 17 jarige fietser uit Bergambacht inderdaad te water was geraakt, maar vervolgens op eigen kracht uit het water was gekomen en naar huis was gegaan. De man verklaarde dat hij zich door alcoholgebruik niets meer van zijn ongeval aan de Benedenberg kon herinneren.

Rijden onder invloed Ouderkerk a/d IJssel (D8) De politie heeft zondag 21 oktober omstreeks 00.30 uur een automobilist aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man 34 jarige man uit Krimpen a.d. IJssel reed over de IJsseldijk Noord toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 335. Bovendien had hij niet in een auto mogen rijden omdat hij een ontzegging van zijn rijbevoegdheid heeft. De man kreeg proces-verbaal voor beide feiten.

Ongeval bromfietser Schoonhoven (D8) Een 37 jarige bromfietser uit Schoonhoven is zondag 21 oktober omstreeks 02.00 uur op de Montignylaan door onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto aangereden. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het Dijkzichtziekenhuis in Rotterdam. Omdat de agenten bij de man alcohol roken is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Bekeuring voor vuurtje Stolwijk (D8)
De politie heeft zondag 21 oktober een 43 jarige inwoner van Stolwijk bekeurd omdat hij snoeihout in de brand gestoken had. De politie had een melding gekregen at er aan de Schoonhovenseweg brand ontstaan was. Bij onderzoek bleek het te gaan om een oliedrum waarin snoeihout verbrand werd. De man kreeg een bekeuring van f 100,-.