Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 22-10-2001
09:42 maandag 22 oktober 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033
Ik verzorg de voorlichting en het perspiket tot donderdagmiddag a.s..


* Onder invloed tegen auto

EMMEN Afgelopen nacht botste, op de kruising van de Boslaan, de Boermarkeweg en de Wolfsbergenweg, een 23-jarige inwoner van Emmen met zijn fiets tegen een auto. Een 31-jarige Emmenaar reed met zijn auto over de kruising bij groenlicht, toen plotseling de fietser tegen zijn auto botste. Schade en verwondingen vielen allen mee, maar bij onderzoek bleek de fietser wel behoorlijk gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 820 µg/l (ongeveer 1.9 promille) De man mocht na verhoor, maar met een dagvaarding rijker, het bureau verlaten.


* Met bromfiets onderuit

SPIER Afgelopen nacht is een 16-jarige inwoner van Hoogeveen gewond geraakt bij een ongeval op de Moraineweg. Hij reed daar met zijn bromfiets en is door nog onduidelijke reden ten val gekomen. Hij is met schouder en arm letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


* Onder invloed

OOSTERHESSELEN Bij een controle op de Pandijk bleek afgelopen nacht dat een 46-jarige inwoner van Nieuw Buinen teveel gedronken had. Aan het bureau blies de man 640 µg/l (ongeveer 1.5 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en snelrecht werd toegepast, zodat hij met een dagvaarding het bureau kon verlaten.


* Inbraken in autos

ASSEN Gistermiddag is er aan het Stadsbroek ingebroken in een auto. De ruit van het rechter voorportier was geforceerd en gestolen werd de autoradio.

BARGER COMPASCUUM Gistermiddag werd laat in de middag ingebroken in een auto op een parkeerplaats aan het Berkenrode. Een portierslot werd geforceerd om een GSM met lader uit de auto te kunnen halen.

HOOGEVEEN Aan de Markt in Hoogeveen werd gisteravond een auto opengebroken en werd de radardetector gestolen. De eigenaar zag nog net de dief wegrennen en kon deze niet achterhalen.

VEENOORD Op een parkeerplaats aan De Velden zijn gisteren 4 autobussen opengemaakt en geheel doorzocht. Er bleek een behoorlijke ravage aangericht te zijn in de bussen. Het is niet precies duidelijk wat er weg is.


* Inbraak in woning

PEIZE Gisteravond werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan De Horst. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Op voorhand lijkt er alleen een beetje kleingeld weg te zijn.


* Ruiten ingegooid

EMMEN Gisteravond is bij een woning aan de Sterrenkamp een ruit van de kamer ingegooid, alsmede een portierruit van de voor de woning staande auto. Een getuige had nog net een paar jongens weg zien fietsen. Waarom de ruiten zijn ingegooid is niet duidelijk.


* Auto uitgebrand

NIEUW AMSTERDAM Gisteravond is aan de Erfscheidenweg een auto uitgebrand. De brandweer kwam nog wel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel in vlammen opging. Bij de auto, die uit Duitsland afkomstig is, was geen bestuurder aanwezig. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.


* Slaapkamerbrand

PESSE Gisteravond ontstond er brand in een woning aan de Oostering in Pesse. De brand brak uit in een slaapkamer op de verdieping. De brandweer van Ruinen bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de slaapkamer geheel uitbrandde. De rest van de woning kreeg water- en rookschade. Niet uitgesloten mag worden dat de in de slaapkamer staande televisie, de oorzaak van de brand is.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe