SPRINT

Sprint voltooit het eerste 10Gbps IP netwerk

Sprint voltooit het eerste 10Gbps trans-Atlantische, pan-Europese IP netwerk

Sprint levert veilige IP services met hoge snelheid en van uitstekende kwaliteit aan bedrijven in Europa

Londen - Sprint (NYSE: FON, PCS) maakte vandaag de voltooiing bekend van het hoge snelheids-, pan-Europese IP (Internet Protocol) netwerk. Dit wordt het eerste 10 Gbps (gigabite per seconde) trans-Atlantische IP backbone netwerk waarbij de elf steden in Europa worden verbonden. Het naadloze IP netwerk van Sprint, een uitbreiding van SprintLink(TM), biedt bedrijven een veilige en snelle omgeving voor geavanceerde zakelijke producten en diensten in heel Europa.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20001013/SPRINTLOGO)

De 11 Europese steden die deel uitmaken van dit netwerk, zijn Londen, Parijs, Frankfort, München, Brussel, Amsterdam, Hamburg, Kopenhagen, Milaan, Dublin en Stockholm.

'Door de voltooiing van ons hoge snelheids-, pan-Europese netwerk, is Sprint in staat om snel, betrouwbaar en veilig IP connectiviteit te leveren aan die bedrijven die om een echte mondiale IP oplossing vragen,' zei Steve Signoff, voorzitter van Sprint, Europa. 'We zien dat veel bedrijven liever werken met één enkel bedrijf een gevestigde en betrouwbare carrier zoals Sprint dan met een keten of een serie van allerlei producten.'

SprintLink heeft één AS (Autonomous System) nummer voor het hele bereik, wereldwijd, en niet, zoals vele andere IP backbone providers hebben, een nummer per regio. Daardoor is het netwerk wereldwijd consistent met minder heen en weer gespring en kortere paden tussen netwerken zodat bedrijven makkelijker aansluiting hebben en Sprint alles beter kan beheren.

'Onze concurrenten zijn altijd bezig om allerlei verschillende netwerk platforms en protocollen te integreren, en dat heeft een negatieve invloed op de servicekwaliteit die zij kunnen bieden,' aldus Chris Harper, directeur netwerkoplossingen Europa van Sprint. 'Ons aanbod is wereldwijd naadloos. We hebben een capaciteit van 10 Gbps waardoor Sprint een kwaliteitsnetwerk kan leveren waar klanten werkelijk iets mee kunnen.'

Grote bedrijven kunnen met SprintLink, het met prijzen onderscheiden IP netwerk, wereldwijde IP VPNs (Virtual Private Networks) creëren, waarmee al hun kantoren kunnen worden verbonden. Dit betekent dat zij data-intensieve toepassingen naadloos wereldwijd kunnen laten lopen. Daarnaast kunnen bedrijven in Europa snel plaatselijk alle inhoud van het internet bereiken zonder van het ene netwerkwerk op andere te hoeven overgaan.

Samen met goede IP toegang en onbegrensde bandbreedte ontwikkelt Sprint aanvullende geavanceerde producten en beheerde services waarmee bedrijvenin Europa hun winstgevendheid kunnen verbeteren en nog efficiënter kunnen werken. De huidige portfolio van Sprint, Europa, bevat mondiale IP VPNs, co-locatie, beveiligingsoplossingen en beheerde services. Andere waardevolle diensten zullen spoedig volgen.

Sinds februari, toen Sprint plannen aankondigde om zijn mondiale IP netwerk in 2001 uit te breiden tot 15 key markten, zijn nu 14 markten in bedrijf: Londen, Parijs, Frankfort, Brussel, Amsterdam, Sydney, Stockholm, Kopenhagen en Tokio, Hongkong, Milaan, München, Dublin en Hamburg. Singapore gaat op 15 december 2001 open voor klanten. Sprint is nu bezig deze service voor te verkopen. Tegen het eind van 2003 zal het netwerk van Sprint naar verwachting een bereik hebben van 35 steden in 19 landen.

Over Sprint

Sprint is een wereldwijd communicatiebedrijf dat zijn diensten aanbiedt aan 23 miljoen bedrijven en particulieren in meer dan 70 landen. Het bedrijf, dat ruim 80.000 werknemers in dienst heeft en een jaarinkomst van USD 23 miljard, staat algemeen bekend om zijn ontwikkeling, constructie en inzet van moderne netwerktechnologieën, zoals het eerste landelijke, geheel digitale glasvezel netwerk van de Verenigde Staten. Het met prijzen onderscheiden Tier 1 Internet backbone wordt uitgebreid naar mondiale key markten om klanten een breed portfolio schaalbare IP producten aan te bieden. Het hoge snelheidsnetwerk met hoge capaciteit van Sprint betekent voor klanten een snelle, betrouwbare, non-stop toegang tot de inhoud van het internet waar ook ter wereld. Sprint exploiteert ook het grootste 100 procent digitale, landelijk PCS draadloze netwerk in de Verenigde Staten, en biedt meer dan 4000 steden en stedelijke gebieden in de VS al zijn diensten aan.

Website: http://www.sprint.com

Foto: NewsCom:
http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20001013/SPRINTLOGO

AP Archive: http://photoarchive.ap.org

PRN Photo Desk, +1-888-776-6555 of +1-212-782-2840

Rebecca Atherley van Sprint, +44 (0) 20 8228 1558, of rebecca.a.atherley@mail.sprint.com

22 okt 01 15:49