Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nieuwtjes van Paard & Koets standhouders

22/10/2001

's-Hertogenbosch, 22 oktober 2001
Rijtuigbouwer Kühnle, afkomstig uit het Zwarte Woud, presenteert zijn veelzijdige rijtuigkollektie. Voor Kühnle is Nederland sinds vele jaren een belangrijke markt waarin hij succesvol opereert. Het duidelijkst blijkt dit uit het feit dat alle drie de leden van het nederlands WK-team tweespannen, dat onlangs in Riesenbeck de zilveren medaille in de wacht wist te slepen, rijden met een Kühnle-rijtuig.

Stalhouderij 't Woud uit Schijndel presenteert dit jaar een viertal nieuwe modellen marathonwagens, o.a. model Hartland Sport, een lichtgewicht enkelspanwagen van 155 kg, waarvan de spoorbreedte van de achterwielen verzet kan worden en enkele nieuwe modellen marathonwagens met luchtvering en een nieuw veersysteem met onafhankelijk automatisch toespoor op de achterwielen. Voorts vindt u in deze stand de reeds bekende modellen marathonwagens en recreatiewagens voor kleine maat pony's.
't Woud is er echter niet uitsluitend voor de marathonrijder: in de stand zullen ook een aantal andere rijtuigen zoals een Postkoets, Glaslandauer, Victoria en Jan Plezier te zien zijn, met als blikvanger een prachtige originele gerestaureerde antieke rouwkoets.

Rijtuigbouwer de Laat uit Bladel komt naar Paard & Koets met een geheel vernieuwde enkelspanwagen, type K.D.L. De wagen is afzonderlijk geveerd met RVS burries die snel te demonteren zijn. Optioneel kent de wagen nog mogelijkheden tot een rem aan de voorzijde, een ABS remsysteem, stabilisatorstangen, dubbele zittingen voorzijde, geveerde stoel en een RVS buitenkant.

Debusschere is een koetsenrestaurateur uit Dendermonde, België, en is voor de eerste maal aanwezig op het evenement met een keur aan exclusieve antieke rijtuigen en accessoires.
In de kollektie bijvoorbeeld een heel aparte Break-mail van Binder, met de volledige beschrijving in "le guide de carrossier". Dit rijtuig heeft onder andere vier dakzittingen met plaats voor veertien personen, een apart cabinet als ook een aparte champagnekoffer. Nog een rijtuig dat het vermelden waard is is een prachtige jachtbreak. Deze fraaie gezelschapswagen met comfortabele zitplaatsen is een zeer licht lopend rijtuig geschikt voor twee- of vierspan. Verder pakt Debusschere groots uit met onder andere een uitzonderlijk grote privé-sociable met 6 zitplaatsen, een Phaeton de maître van Gaçon, een elegante Binder Coupé, een Phaeton Labourdette en een Milord Bellevallette.
Tevens vindt u hier een groot aantal tweewielige wagens waaronder Tandem Gigs en Stanhopes.
Het is slechts een klein greep uit hetgeen Debusschere u op Paard & Koets te bieden heeft.
Heeft u al een antiek rijtuig maar bent u op zoek naar precies de juiste lampen of picknickmand? Ook voor antieke accessoires bent u bij Debusschere aan het juiste adres.

Rijtuigbouwer van de Wal uit Nijetrijne is één van de vaste standhouders op Paard & Koets.
Dit jaar brengt van de Wal een zevental eigengebouwde rijtuigen mee, waaronder een ponymarathonwagen, een Single Extra Plus, een Debutant-Luxe en een presentatierijtuig.

Ideal Equestrian komt met een nieuw tuig voor de Europese markt: het Ideal Web Tech Combituig.
Deze onderhoudsvrije (marathon-)trainingstuigen zijn gemaakt van een zeer sterk nylon, gevoerd met chrome leder om schuurplekken op het paard te voorkomen en hebben rvs beslag.
Het tuig is makkelijk te combineren, waardoor op eenvoudige wijze twee enkelspantuigen tot één tweespantuig en twee tweespantuigen tot één vierspantuig vermaakt kunnen worden.
Informatie over deze tuigen vindt u bij de Ideal dealers van Rijs en de Heimolen.

De uitgever van het blad "De Mensport", in Nederland en België bij elk fervent menner bekend, verkoopt al sinds jaar en dag de Mensport-menjacks. Als service aan de lezers kan nu een ieder die een jack aanschaft hierop gratis een borduring laten aanbrengen van bijvoorbeeld het eigen menteam, vereniging of stal.

Bij MagnaCare vindt men alle informatie over magneetveldtherapie, een mogelijke oplossing voor diverse rug- en beenproblemen bij paarden. U kunt zelf met uw paard aan de slag want deze firma verhuurt de apparatuur per maand.

Hans van der Mee Rijtuigen uit Loon op Zand komt met een nieuw model marathonwagen voor twee- en vierspan met een rvs uitvoering.

F.H. Kool heeft dit jaar een prototype wedstrijdwagen voor gehandicapten. De wagen is uitgevoerd met lift. De firma Swaanen heeft rechtstreeks uit Zwitserland een aantal Freibergers geïmporteerd.
Meer informatie over de beurd Paard & Koets vindt u op:

www.paardenkoets.nl

Nieuwe model wagen van de firma 't Woud