Gemeente Roermond

Grote brandweeroefening op Donderberg

Op 23 en 24 oktober 2001 houdt de brandweer van Roermond telkens omstreeks 19.30 uur een grote realistische oefening. Deze oefening vindt plaats in de 'tuba'-flat aan de Mozartstraat, die momenteel wordt ontmanteld op de Donderberg te Roermond. De brandweer Roermond is zeer blij met de medewerking van Wonen Zuid en het feit dat de stichting de flat ter beschikking stelt om de brandweeroefening te kunnen uitvoeren.

Aan deze oefeningen zullen naar alle waarschijnlijk-heid vier blusvoertuigen, een hoogwerker, commando-wagen en verschillende kleine voertuigen deelnemen. Verschillende voertuigen zullen al voor het begin van de oefening aanwezig zijn. Het is voor de brandweer heel moeilijk om op realistische wijze te oefenen. Er zijn maar weinig plaatsen beschikbaar waar dit mogelijk is. De flat die momenteel wordt ontmanteld, kan bijdragen aan het realistisch oefenen in groter verband. Hierdoor wordt het referentiekader en inschattingsvermogen van brandweermensen verder verbeterd en kunnen zij bij een echte brand nog adequater optreden.

Realistisch oefenen zal automatisch inhouden dat er met vuur en rook wordt geoefend. Dit is waarschijnlijk in de wijde omgeving te zien. De aard van de oefening zal ertoe leiden dat de rookoverlast voor de directe omgeving nihil zal zijn. Wel dienen de bewoners van de Sweelinckstraat, Mozartstraat en Chopinstraat rekening te houden met enige verkeersoverlast. De politie draagt zorg voor een afzetting zodat alleen direct betrokkenen in de straat kunnen komen. Wilt u toch kijken, blijf dan op voldoende afstand van de flat. Wij danken u op voorhand voor uw begrip en medewerking.

Digitaal Roermond is een initiatief van Rob Gelders en Paul Kersten.