Ingezonden persbericht

Micromuse brengt versie 2.0 van Netcool/DCM-suite uit

Eindhoven, 23 oktober 2001 - Micromuse, leverancier van fault management- en service assurance-software, heeft versie 2.0 van Netcool/Data Center Monitors uitgebracht. Deze Netcool/DCM-suite, die nauw verbonden is met het vlaggenschip van Micromuse, Netcool/OMNIbus, is een uitbreiding van de monitoring-software van Micromuse. Netcool/DCM voorziet in realtime inzicht in de beschikbaarheid van beheersystemen en applicaties in datacenters.

De Netcool/DCM-suite is gericht op het monitoren van IBM z Series-mainframe- (OS/390) en AS-400-omgevingen. Zo kunnen beheerteams het beheer van de datacenters consolideren met andere data uit Netcool. De suite helpt tevens bij het identificeren van problemen nog voordat de beschikbaarheid van datacentersystemen en applicaties in het geding is. Deze pro-actieve vorm van monitoring ondersteunt de betrouwbaarheid en prestaties van beheerapplicaties, diensten en bedrijfsprocessen.

In versie 2.0 van de Netcool/DCM-suite zijn de Netcool/Fusion-applicaties (waaronder Netcool/Fusion Console en Netcool/Fusion TN3270 Monitors) onderdeel geworden van de suite.

De nieuwe versie kent de volgende uitbreidingen.

* Streaming console messages - De berichten op de console komen binnen in de vorm van streams en niet als mainframeconsole-emulaties.
* Verbeterd beheer van consoleberichten. De console van Netcool/DCM correleert berichten en stuurt deze als een bericht naar de Netcool Object Server, de in-memory database.

* Uitbreiding van reactiemogelijkheden op berichten. Op events die binnenkomen bij de Netcool Mainframe Console Monitor kan zowel door de monitor als door de Netcool ObjectServer gereageerd worden.
* Uitbreiding van de beveiliging. Sessies naar de console van Netcool/DCM kunnen gebruikmaken van een beveiligde verbinding.
* Betrouwbare verbinding met de console. De verbinding naar de console van Netcool/DCM wordt constant gemonitord, zodat de beschikbaarheid verhoogd wordt.

De nieuwe versie 2.0 omvat tevens Netcool Monitors voor disk-jobs, queues, distribution queues, communicatie en OS400-error-logs van de IBM iSeries.

Over de Micromuse Netcool-suite
De Netcool-softwaresuite van Micromuse verzamelt beheergegevens uit meer dan 300 beheeromgevingen en uit netwerkapparatuur, waaronder voice, data en internet. Fault-data wordt snel verwerkt en gefilterd door de Netcool ObjectServer, een in-memory database. Met de Netcool-applicatie kunnen netwerkoperators de beschikbaarheid van service en diensten in kaart brengen, waardoor het netwerk efficiënt beheerd kan worden. Door de schaalbaarheid en snelle toepassing van het Netcool-model kunnen service providers hun netwerken uitbreiden volgens de snelgroeiende marktbehoeften.

Over Micromuse
Micromuse, Inc. (Nasdaq: MUSE) is leverancier van real-time fault management- en service assurance-software. Het bedrijf is opgenomen in de Forbes 500, Bloomberg's Top 100 Stocks, Barron's 500 en Deloitte & Touche's Technology Fast 500.
Tot de klanten van Micromuse behoren onder andere AT&T, Cable&Wireless, Deutsche Telekom, GTE, MCI Worldcom, EarthLink, One2One, Verizon, XO Communications en verschillende investeringsorganisaties. Het hoofdkantoor van Micromuse is gevestigd in San Francisco (VS), de Benelux-vestiging in Eindhoven. Meer informatie is te vinden op www.micromuse.com