Ingezonden persbericht


Maxtor neemt het voortouw bij de introductie van Ultra320 SCSI-hard disk drives

De Atlas 10K III van Maxtor is volledig compatibel met de Ultra320 SCSI-controllers van LSI Logic en levert uiterst snelle prestaties in toepassingen als realtime-multimedia en bedrijfsdata-opslag

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 23 oktober 2001 - Maxtor Corporation, een toonaangevend leverancier van hard disk drives en oplossingen voor data-opslag, heeft bekend gemaakt samen met LSI Logic te werken aan volledige compatibiliteit tussen Maxtor's Altlas 10K III hard disk drives en Ultra320 SCSI-controllers van LSI Logic. Gebruikers in bedrijven en organisaties kunnen daarmee verzekerd zijn van snellere en meer betrouwbare data-overdracht in omgevingen als:
· algemene data-opslag

· NAS, SAN en RAID-configuraties

· internet en intranet

· streaming video en audio

De 1-inch hoge Atlas 10K III biedt transfersnelheden van 320MB/s en een opslagcapaciteit van maximaal 73GB. Dit maakt deze drives ideaal geschikt voor veeleisende bedrijfs-toepassingen. Door de samenwerking met LSI Logic is een verder vergrote betrouwbaarheid, een betere signaalintegriteit en verdubbelde data-overdrachtssnelheid met het nieuwe Ultra320 SCSI-interface gewaarborgd.

De verbeterde signaalintegriteit t.o.v. vroegere SCSI-drives is bereikt door toepassing van adaptieve, actieve filtering (AAF), een technologische innovatie van Maxtor, die de drive in staat stelt zich aan te passen aan veranderingen in systeemconfiguraties en componenten. Tevens zorgt de drive zelf voor een optimalisering van de signaalkwaliteit, hetgeen tot uiting komt in een lagere foutkans, een betere bus-efficiëntie en vergrote prestaties. De Atlas 10K III is bovendien compatibel met host controllers die een
pre-compensatietechniek gebruiken om de signaalintegriteit te bevorderen.
LSI Logic heeft de drives aan grondige tests onderworpen en concludeerde dat de prestaties en functionaliteit geheel tot hun recht komen met de LSI53C1030 en de LSI53C Ultra320 SCSI-controllers. De voordelen zijn direct waarneembaar bij de verbeterde weergavekwaliteit van digitale video.

De Ultra320 SCSI is terugwaarts compatibel met alle uitvoeringen van SCSI-interfaces en de hoge datatransfersnelheden zijn vooral gunstig voor digitale geluids- en video-applicaties, in netwerken (internet/intranet) en bij PC-werkstations. De rotatiesnelheid van de Atlas 10K III is 10.000 omwentelingen per minuut; de gemiddelde zoektijd 4,5 ms. De datadichtheid per schijf is de grootste die momenteel op de markt is: 18GB.
De Atlas 10K III Ultra320 is een SCSI harde-schijfeenheid van de nieuwste generatie met alle Ultra320-functies die als verplicht en optioneel gedefinieerd zijn in de voorlopige T10/SPI-4 rev.7-standaard, waaronder AAF (adaptive active filtration).
Voor kwalificatietests zijn vanaf november 2001 Atlas 10K III Ultra320-drives beschikbaar. Leveringen van aantallen zijn te verwachten in het begin van 2002. Meer informatie over de Maxtor Atlas 10K III Ultra320 is te vinden op de website: www.maxtor.com.

LSI Logic Corporation
LSI Logic Corporation is een van de belangrijkste ontwerpers en fabrikanten van half-geleiders voor communicatie- en data-opslag-apparatuur en consumentenelektronica, in het bijzonder voor toepassingen waarbij de toegang tot, de verbinding en opslag van data, spraak en video betrokken zijn. Daarnaast levert de onderneming oplossingen voor data-opslag in bedrijfsnetwerken. Het hoofdkantoor van LSI Logic is op 1551 McCarthy Boulevard, Milpitas, CA 95035. De website van de onderneming is: www.lsilogic.com.

Maxtor
Maxtor Corporation behoort tot de belangrijkste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. Maxtor ontwikkelt en fabriceert een breed scala data-opslagproducten, zowel voor veeleisend institutioneel gebruik in netwerken, servers en werkstations, als voor PC's met Intel-processoren en in consumentenelektronica. Maxtor's marktleiderspositie is gebaseerd op het consequent leveren van zeer hoogwaardige producten en het bieden van zeer goede services aan de klant. Nadere informatie over Maxtor en zijn producten is te vinden op www.maxtor.com. Op de NYSE (New Yorkse effecten-beurs) is Maxtor genoteerd onder de naam MXO.

N.B. De naam Maxtor en het logo zijn geregistreerde handelsmerken van Maxtor Corporation. Atlas is een handelsmerk van Maxtor Corporation. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

GB betekent 1 miljard bytes. De totale, netto beschikbare capaciteit is afhankelijk van het toegepaste besturingssysteem

Voorbehoud
In dit bericht voorkomende toekomstverwachtingen zijn onder normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.

###

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met
PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com